scheiding

Nieuw jaar, nieuwe scheiding?

17 december 2019
235
234
0

Voor veel mensen geldt dat de feestdagen in het teken staan van gezelligheid, dineren, warmte en familie. Maar dit is lang niet bij ieder gezin het geval. De cijfers liegen er namelijk niet om: ruim 61% van de scheidingen wordt aangevraagd na vakanties en feestdagen. Juist alle hectiek en drukte rondom Sinterklaas, kerst en oud en nieuw zorgen vaak voor een opstapeling van ellende.

De druppel

Dat veel mensen scheiden na de feestdagen, is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Vaak speelt er daarvoor al veel, zijn er al langer twijfels over de relatie die worden weggestopt. In het dagelijks leven lukt het te ‘vluchten’ in werk en dagelijkse drukte. Maar wanneer je dan plotseling veel tijd met elkaar doorbrengt, wordt iedereen met de neus op de feiten gedrukt. De familie, eventueel geforceerde gezelligheid en de grote nabijheid zijn dan de druppels die de emmer doen overlopen.

Moeizame feestdagen

Bij uitstek de feestdagen kunnen relationele problemen extra aan het licht brengen. Dat komt doordat in deze periode het gebrek aan daglicht een negatief effect heeft op het humeur. Daardoor is het steeds moeilijker om over ergernissen heen te stappen. Ook ben je uit je normale ritme. Je bent op elkaar aangewezen, waardoor bepaalde patronen aan de oppervlakte kunnen komen.

Besluiten te scheiden

Geldt voor jou en je partner ook dat jullie hebben besloten te scheiden? Dan wil je natuurlijk wel dat dit goed gebeurt. Een mediator kan een scheiding van begin tot eind begeleiden en je helpen met gedegen juridische afspraken. Een groot voordeel hierbij is dat middels mediation beide partijen de controle in eigen hand houden. Daarbij heeft een mediator oog voor zowel de emotionele kant als de zakelijke aspecten, wat parallel aan elkaar plaatsvindt. Door hier genoeg tijd voor uit te trekken, kunnen beide partners het traject beter doorlopen.

Ondersteuning bij een nieuw begin

Met de mediator bespreek je de situatie. Is er sprake van financiële verschillen, een woning en zijn er kinderen in het spel? In dit soort gevallen kunnen er afspraken gemaakt worden over alimentatie en een ouderschapsplan. Maar ook kan de mediator helpen bij het maken van afspraken over andere financiën, zoals pensioen en de verdeling van de woning. Wanneer er in goed overleg afspraken zijn gemaakt, kan iedereen achter de scheiding staan. Zo kunnen alle partijen op een goede manier starten aan hun eigen nieuwe begin.

FlevoScheiden

Soms loopt je leven anders dan verwacht: jij en je partner gaan scheiden. Een beslissing die soms het beste lijkt, maar grote gevolgen met zich meedraagt. Denk hierbij aan het regelen van ontzettend veel praktische zaken, zoals het maken van onderlinge afspraken, het verdelen van de inboedel en alle financiën, en het uiteindelijk tekenen van de scheidingspapieren. Maar denk hierbij natuurlijk óók aan alle emoties waarmee je wordt geconfronteerd. Om ruzies te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, helpt het een professional in de arm te nemen. Immers: scheiden is al moeilijk genoeg. Je wilt je niet óók bezighouden met allerlei andere lastige (financiële) zaken. Ron Teiwes van FlevoScheiden begeleidt jullie bij alle praktische zaken, maar ook bij het emotionele aspect. Zo neemt Ron jullie zorgen uit handen en zorgt hij ervoor dat jullie allebei een goede start voor de toekomst hebben.

Meer weten?

FlevoScheiden is gespecialiseerd in hulp bij relatiebeëindiging van samenwoners, geregistreerd partners en gehuwden. De scheidingsadviseur in Almere kan je daarnaast helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan, convenant en het maken van alimentatieberekeningen.

FlevoScheiden / De Scheidingsmakelaar
Randstad 22-127 | 1316 BW Almere | 036-3030230 |
ron@flevoscheiden.nl | www.flevoscheiden.nl
Deel dit artikel