massage

Neem tijd voor jezelf, neem een massage!

2 mei 2019
373
373
1

Als hardwerkende mama doe je aan pure topsport. Nadat je de boterhammen voor je kinderen hebt klaargemaakt en hen naar school of naar de opvang hebt gebracht, race je door naar je naar werk. Na je 'negen tot vijf' wacht de volgende taak op je, en moet je naar huis om daar voor je gezin te koken, schoon te maken en een aantal wassen weg te werken. Dit ritueel herhaalt zich vier keer per week, aangevuld met de eventuele andere verplichtingen als ouderavonden, ritjes naar de voetbal of scouting, en de speeladressen van je kind. Tussendoor moet jij van jezelf ook nog naar de sportschool, en wil je ook nog ergens je vriendinnen zien. Maar is er in jouw volgeboekte agenda ook nog wel ruimte voor de nodige momenten voor jezelf?

Leven op de automatische piloot

Omdat je van hot naar her rent, leef je meestal op de automatische piloot. Hierdoor heb je weinig oog voor wat er in het ‘hier’ en ‘nu’ gebeurt, en leef je heel erg ‘in je hoofd’. De druk van het maar moeten doorgaan wordt nog eens extra aangewakkerd door social media. Op al die mooie plaatjes lijkt het net alsof het hebben van een druk bestaan gelijk staat een ‘succesvol’ en ‘geslaagd’ bestaan. De keerzijde van het drukke bestaan komt echter niet vaak in beeld, terwijl die niet mis is. Misschien herken je het wel bij jezelf. Door de blootstelling aan dagelijkse stress, op lichamelijk en emotioneel gebied, raken je lichaam en geest uiteindelijk overbelast. Hierdoor kunnen er misschien wel pijnklachten ontstaan, zoals verkrampte schouders of pijnlijke nekspieren. Ook voel je je vaker moe, en uitgeput. Omdat je echter het gevoel hebt dat je steeds maar dóór moet blijven gaan, is de kans groot dat jij de neiging hebt om aan je eigen gevoelens en klachten voorbij te gaan.

Kies voor een ontspannende massage!

Het is de hoogste tijd om te zorgen voor meer ontspannenheid en me-time in je leven. En daar kan ik jou bij helpen. In mijn praktijk behandel ik veel mensen die een stressvol en druk bestaan leiden. Dit doe ik onder andere door middel van een (ontspannende) massage. Een massage zorgt er in de eerste plaats voor dat je even ‘uit je hoofd’ raakt, en ‘in je lichaam’ komt. Want ga maar na. Vaak ben je veel aan het denken, of zelfs aan het piekeren. Daarbij vraagt jouw werk om voortdurende zorg en aandacht, waardoor je ook weer tijd nodig om je weer thuis te voelen in je eigen lichaam. Tijdens de massage hoef je even helemaal niets. Terwijl je op de behandelstoel ligt, word je bewust van de spanningen in je lichaam, en heb je eindelijk de kans om te vóelen wat er zich in je lichaam afspeelt. Door het loslaten van die continue stroom aan gedachten, kunnen je spieren zich ook ontspannen. Daarnaast zorgt de behandeling ervoor dat je lichaam snel aan de slag kan met het herstellen van eventuele lichamelijke klachten. Door tijd voor jezelf te maken en voor een massage te kiezen, raak je beter bestand tegen de dagelijkse ratrace. Je kunt er weer even tegenaan!

Massagetip!

Breid de behandeling uit met een massage voor je voeten. Niet alleen helpt een massage eventuele pijnen en klachten in je voeten te verlichten. Een voetmassage geeft je totale gezondheid een boost. Dit komt omdat je doorbloeding wordt gestimuleerd. Zo krijgen je weefsels meer zuurstof, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kunnen voedingstoffen de cellen beter bereiken. Bovendien zorgt de uitbreiding van een massage van je voeten er ook voor dat jij je optimaal kunt ontspannen. Je voeten worden soepel gekneed, gedrukt en gewreven. Je merkt dat je ademhaling dieper en trager wordt, en dat je lichaam zich ontspant. Langzaam zak je weg, en gaat de drukte van alledag aan je voorbij. Een voetmassage is dus niet alleen een weldaad voor je gehele lijf, maar ook voor je geest.

Ook aan huis!

Heb jij een zeer druk bestaan, met maar weinig vrije momenten in je agenda? Of ben je om andere redenen niet in de gelegenheid om naar mijn massagepraktijk te komen, bijvoorbeeld omdat je niet lekker in je vel zit? Geen probleem. Omdat ik ook aan huis kom – óók in de avonduren – kun je de massages in je vertrouwde thuisomgeving volgen. Ik neem alle benodigdheden voor de massage mee en jij hoeft de deur niet uit. Ideaal voor na een drukke werkdag. Dan kun je na de massage meteen met de voetjes omhoog om nog even na te genieten en te relaxen.

Ontmoet Lara

In mijn massagepraktijk leg ik met mijn massages jou in de watten en help ik je in balans komen. Ik bied verschillende massages aan, namelijk een ontspanningsmassage, een sportmassage en een zwangerschapsmassage. Tijdens een behandeling worden in overleg met jou je rug, schouders, nek en benen gemasseerd door middel van verschillende technieken. Ook kunnen je voeten en je gezicht mee worden gemasseerd. Verder kan ik je door middel mijn vitaliteitstrainingen ook ondersteunen bij het oppakken én volhouden van een gezonde leefstijl. Of je nu komt voor alleen een massage, advies over een gezondere leefstijl óf misschien wel allebei: samen bepalen we wat het beste werkt voor jou en waar jij behoefte aan hebt. Dat kan een ontspannende massage zijn, maar de focus kan ook liggen op het aanpakken van specifieke lichamelijke klachten. Graag wil ik jou goed verzorgen. Je bent harte welkom in mijn praktijk, maar ik kom zo gezegd ook graag bij jou thuis.

Meer weten?

Bij Lavema ben je aan het juiste adres voor massages en vitaliteitstraining. Eigenaresse Lara Veens-Croutch masseert bij jou thuis en op dinsdagen in haar praktijk.

Lavema
Broekstraat 23 | 7031 EV Wehl | 06-18448375 |
lara@croutch.nl | www.lavema.nl
Deel dit artikel