compressiebeha

Minder pijn met een compressiebeha

11 oktober 2018
490
490
0

Als je een operatie aan je borst moet ondergaan, komen er allerlei vragen op: ‘Waar moet ik aan denken?’ ‘Krijg ik het juiste advies?’ en ‘Hoe moet ik kiezen uit de verschillende mogelijkheden?’ De eerste stap op weg naar herstel begint bij een goede compressiebeha.

Een compressiebeha: pure noodzaak

Dat het dragen van een juiste compressiebeha noodzakelijk is na een borstingreep, is inmiddels wel bekend. Maar wat valt er over compressiebeha’s te vertellen?

Hoe werkt een compressiebeha?

De juiste compressiebeha heeft een naadloos ontwerp. Dit biedt een natuurlijke en optimale compressiedruk en verkleint het risico op postoperatieve complicaties, wat resulteert in een mooier, sneller en minder pijnlijk genezingsproces. Dankzij de verschillende compressiezones bieden postoperatieve beha’s een optimaal evenwicht tussen compressie en comfort tijdens het gehele genezingsproces.

Voordelen van een compressiebeha

Voor het mooiste resultaat is het essentieel om gedurende het genezingsproces een compressiebeha te dragen die voorzien is van een voorsluiting, om de beweging van de huid te ondersteunen en te minimaliseren. De brede onderband zorgt voor een juiste en blijvende positie van de beha.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist…

Compressietherapie is uiterst belangrijk voor het behalen van een optimaal esthetisch resultaat. Het reduceert het risico op oedeem en biedt de huid de juiste gelijkmatige druk, die de genezing van de wond optimaliseert en hierdoor ook huidplooien voorkomt. Het mooiste resultaat en de beste genezing van het litteken wordt aanzienlijk vergroot door het dragen van het juiste gefabriceerde product.

Zorg voor twee stuks

De effectiviteit van compressie neemt toe bij veelvuldig gebruik. Het is essentieel om ten minste twee exemplaren van één product te gebruiken, zodat je er één kunt dragen en de andere kunt wassen.

Compressiebeha versus sportbeha

Het verschil tussen een compressiebeha en een sportbeha zit vooral in het materiaal, de sluiting en naden.

Materiaal

Een compressiebeha is vervaardigd van zachte elastische stof, garen en onderband die uitermate geschikt zijn voor de gevoelige huid. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van labels. De benodigde informatie wordt in de beha geprint om huidirritatie te voorkomen, dit in tegenstelling tot een sportbeha, waar de gevoelige huid en het risico op huidirritatie niet centraal staan.

Sluiting

De postoperatieve beha’s zijn voorzien van een voorsluiting zodat, ondanks de bewegingsbeperking na een borstingreep, het mogelijk is om de beha makkelijk aan en uit te trekken. Het meestvoorkomende advies om de elleboog niet hoger dan de schouder te bewegen zal bij een beha met voorsluiting geen probleem zijn. Bij de meeste sportbeha’s is er een achtersluiting of soms helemaal geen sluiting aanwezig. De armbewegingen die bij het aantrekken van deze beha’s gemaakt moeten worden, kunnen veel pijn veroorzaken.

Naden

De gebruikte naden op de cups van een sportbeha kunnen drukpunten in de gevoelige huid veroorzaken, wat kan resulteren in huidirritatie. Door het naadloze ontwerp van een postoperatieve beha zal er geen sprake zijn van deze drukpunten.

Meer weten?

Het leven van mensen zo comfortabel mogelijk maken na een zware ingreep: dát is het doel van EmdaWear. Bij EmdaWear vind je compressiekledingstukken van medische kwaliteit. Hierbij is er aandacht voor pasvorm, resultaat en snellere levertijden. Alle compressiekleding (inclusief sports- en shapewear) is uiterst comfortabel, duurzaam en vooruitstrevend.

EmdaMed
Morsestraat 22 | 2652 XG Berkel en Rodenrijs | 010-5192239 |
| www.emdawear.nl
Deel dit artikel