voedselallergie

‘Mijn voedselallergie loslaten’

29 januari 2019
379
378
0

Anna (34) vertelt: 'Ik werd er gek van: al jaren kampte ik met voedselallergieën. Cacao, melk, kiwi's... Van het ene krijg ik huiduitslag en puistjes, van het andere een kriebelende keel. Maar de laatste tijd leek het steeds erger te worden en lijk ik op steeds meer voedingsmiddelen te reageren.'

Voedselallergieën

‘Noten, suiker, witte wijn… De reacties daarop wisselen, maar weten zich altijd een weg te vinden. Van pijnlijke, rode bultjes in mijn gezicht tot jeukende onderarmen. Ook merkte ik dat ik door het eten van bepaald voedsel moe werd. Niets leek te helpen. Op een gegeven moment wist ik ook niet meer wat ik nou wel en niet kon eten. Natuurlijk ben ik ook naar de dokter gestapt. Maar uit de allergietest die ik van hem moest doen, kwam niets concreets naar voren. Echt genieten van voedsel kon ik niet meer: het was steeds een verrassing of mijn lijf weer zou gaan reageren. Ten einde raad ben ik toen naar Xandra gestapt. Zij legde me uit dat mijn lichaam moeite had om bepaald voedsel te verwerken. Hierdoor bleven er afvalstoffen in mijn lichaam achter, die zich bleven ophopen in plaats van dat ze werden uitgescheiden. Toch moesten die afvalstoffen er natuurlijk een keertje uit. Bij Xandra heb ik een allergiemeting gedaan en tevens ook een ontgiftingsmeting door middel van de Biosensor. Hierdoor wist ik eindelijk wat ik beter wel en niet kan eten, en dat al binnen 10 minuten!’

Een aangepast voedingsplan

‘Xandra heeft mij ook geholpen bij het samenstellen van een speciaal dieet. Dit voedingsplan bestaat uit allerlei lekkere en natuurlijk ook minder lekkere gezonde voedingsmiddelen waarvan ik niet gelijk jeuk of last van mijn huid krijg. Want ja, gelukkig is er nog genoeg waar ik wél van kan genieten. Ook merk ik het in mijn energie: ik ben een stuk vrolijker en heb het gevoel dat ik alles een stuk beter aan kan. Natuurlijk is het jammer dat ik nu ook weet dat mijn favoriete ‘guilty pleasure’ niet goed voor me is en dat ik dat beter kan laten staan. Maar dit nadeel weegt tenminste wel op tegen de voordelen. Mijn nieuwe leven zonder allergische reacties bevalt me prima!’

Hatsjoe… Jij bent niet alleen!

Herken jij je in het verhaal van Anna? Of word jij gek van een andere voedselallergie? Die kans is in elk geval groot. Ongeveer een kwart van de mensen in westerse landen (waaronder Nederland) kampt met een allergie. Onderzoeken laten zien dat het aantal allergieën in de afgelopen vijfentwintig jaar is verdubbeld. Dit gaat bijvoorbeeld om allergieën zoals hooikoorts, astma en eczeem. Verklaringen voor het hoge aantal mensen met een allergie zijn onder andere dat de jongere generaties opgroeien in een schoner-dan-schoon milieu en een gedesinfecteerde samenleving, het veelvuldig gebruik van antibiotica en ze te weinig aan lichaamsbeweging doen. Ook een verandering in eetgewoonten kan ten grondslag liggen aan de allergietoename. In tegenstelling tot vroeger is de voeding die wij consumeren vaker voorbehandeld, waardoor ons eten minder vitamines en meer schadelijke stoffen en allergenen bevatten.’

Je allergie aanpakken!

Dat mag allemaal wel zo zijn, maar jij wil natuurlijk het liefst zo snel mogelijk van je voedselallergie af! Soms merk je dat je op bepaalde dingen reageert, maar is het moeilijk om te achterhalen waar die jeuk, bultjes, darmklachten, acne of pijn in je keel nou vandaan komen. Zoals in het verhaal van Anna al duidelijk werd, zal ik eerst met de Biosensor analyseren waar jij allergisch voor bent. Al binnen korte tijd heb je duidelijkheid. Soms is het nodig dat je bepaalde voedingsmiddelen voorgoed schrapt uit je leven. Soms is een tijdelijke vermijding genoeg. Hoe dan ook: je zult merken dat hiermee je lijf weer in balans komt. Als jij dat wilt, kan ik je ook adviseren over hoe jij deze nieuwe informatie over je allergieën in je voedingspatroon toepast en een dieet voor je samenstellen. Eventueel kunnen hier nog vitamines of spoorelementen aan worden toegevoegd, zodat je energie weer helemaal wordt hersteld en je je snel weer gezond en vrolijk voelt!

Oók voor jou

Als je al tijden kampt met een allergie en al van alles hebt geprobeerd om ervan af te komen, dan verlies je haast de hoop dat je je ooit beter gaat voelen. Maar met de juiste ondersteuning is het écht mogelijk om je energie en levenslust weer terug te krijgen. Met verschillende therapieën kan ik je helpen! Mijn praktijk is er voor iedereen die rondloopt met psychische of lichamelijke klachten. Voor jong en oud. Samen gaan we op zoek naar een oplossing, zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Meer weten?

Bij Holistische Praktijk Magnolia kun je terecht voor onbegrepen psychische of lichamelijke klachten. Eigenaresse Xandra helpt je graag je levensvreugde terug te vinden.

Holistische Praktijk Magnólia
Deel dit artikel