borst

‘Mijn borst ziet er eindelijk weer ‘echt’ uit!’

16 april 2019
439
438
3

Nadat wegens borstkanker je borst geamputeerd moest worden, werd meteen een begin gemaakt voor een reconstructie. Het resultaat was nagenoeg perfect: een truitje met een wat dieper decolleté was geen probleem en ook durfde je gewoon je badpak weer aan. De enige imperfectie was de afwezigheid van een tepel. Iedere ochtend en avond bij het aan- en uitkleden, deed de aanblik van een borst zonder tepel je verdriet.

Verminkt

Elke keer wanneer je naakt voor de spiegel staat, voel je je weer verminkt. Ondanks de borstreconstructie die zo goed gelukt is. Een groot litteken op je borst herinnert je aan wat je is overkomen. De chirurg heeft een knap staaltje werk verricht: qua vorm en grootte zie je weinig verschil met je andere borst. Er mist alleen wel een tepel en dat is een raar gezicht. De aanblik doet je pijn. Het is niet echt. Het is gewoon nog niet áf.

Dermatografie

Alhoewel er ook plaktepels in de handel zijn, die je als het ware op je borst kunt plakken, is dat natuurlijk slechts een tijdelijke oplossing. Wanneer je je uitkleedt en de tepel verwijdert, is de situatie immers nog steeds hetzelfde. Er ís ook een andere mogelijkheid, namelijk dermatografie.

Medisch tatoeëren

Dermatografie is medische pigmentatie van de huid. Je hebt ongetwijfeld wel eens van permanente make-up gehoord, waarmee je voor langere tijd wenkbrauwen, eyeliners of lippen kunt verfraaien. Dermatografie is gebaseerd op hetzelfde principe, alleen wordt het meer gebruikt als reconstructie van de huid of het camoufleren van littekens of medische problemen.

Tepelhofreconstructie

Met behulp van dermatografie kan er een nieuwe tepel op je borst worden aangebracht. Met een speciale naald worden kleurpigmenten in een dieperliggende huidlaag ingebracht. Uiteraard worden vooraf eerst de juiste plaats, grootte en kleur bepaald. Een tepelhofreconstructie bestaat uit meerdere sessies. Tussen twee sessies in zitten minimaal zes weken tijd om je huid te laten herstellen. Op die manier heeft de vervolgbehandeling een optimaal effect. Net als bij permanente make-up, vervaagt ook dermatografie na verloop van tijd. Daarom heb je na twee tot vijf jaar vaak een opfrisbehandeling nodig.

Een tepel maakt het verschil

Niet iedereen zal zich misschien kunnen voorstellen dat een tepelhofreconstructie zoveel toevoegt, maar voor jou is het een verschil tussen je onvolkomen en volkomen vrouw voelen. Het verschil tussen je borst angstvallig voor andermans ogen afschermen en weer naar de sauna durven of je in het bijzijn van je kinderen durven omkleden in het zwembad.

Medische pigmentatie: wanneer?

De techniek wordt onder andere ook toegepast bij:

  • Haarverlies door ziekte (het suggereren van wimpers en wenkbrauwen en het camoufleren van kale plekken op het hoofd)
  • Na een hechting of bij een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • Bij brandwonden (bijvoorbeeld het vormen van een nieuwe lip)
  • Bij littekens of aangeboren afwijkingen als een hazenlip of wijnvlek

Wist je dat…

… dermatografie geschikt is voor mannen en voor vrouwen?

Benieuwd geworden?

Ben je nieuwsgierig naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierin zal ik je alles vertellen over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. De plek wordt bekeken en je kunt meteen zien welke kleuren pigment het beste bij je huid passen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij ons terecht.

Meer weten?

Bij Bruessing Secret of Beauty kan je terecht voor permanente make-up, medische pigmentatie, wimper extentions, franctional needling, mesoguntherapie, meso-lift, meso-fill, haaruitval therapie, neuscorrecties en fillers.

Bruessing Secret of Beauty
Atoomweg 63 | 3542 AA Utrecht | 030-8505541 |
info@pmubruessing.nl | www.pmu-bruessing.nl
Deel dit artikel