bevalling

Met nog meer vertrouwen je bevalling tegemoet

20 februari 2019
465
465
0

Als je zwanger bent, wil je goed begeleid worden tijdens deze bijzondere fase in je leven. Persoonlijke aandacht en tijd zijn hierbij belangrijk.

Bijeenkomsten

Naast individuele controles van ongeveer 15 minuten per keer biedt Verloskundig Centrum Lucina ook Centering Pregnancy aan. Dit zijn bijeenkomsten van ongeveer 2 uur, met 8 tot 10 zwangeren. Bij iedere bijeenkomst worden onderwerpen besproken die aansluiten op de huidige fase van de zwangerschap. Denk aan mogelijke kwalen, informatie over de bevalling, informatie over de kraamtijd en het ouderschap.

Meten is weten

Je meet zelf je bloeddruk en gewicht en noteert deze in je zwangerschapsboek. Afgeschermd van de groep worden je controles besproken en doet de verloskundige het uitwendig onderzoek: het voelen van de buik en luisteren naar het hartje met de doptone. Je partner is welkom tijdens het eerste half uur van de bijeenkomst en ook tijdens de bijeenkomst waarop de bevalling aan bod komt.

Informatie en ervaringen

Door de groepsdynamiek haal je veel informatie en ervaringen uit de groep. In totaal zijn er ongeveer 8 bijeenkomsten. Het intakegesprek en de echo’s zijn individueel. Vanaf 34-35 weken zijn de controles weer individueel. Tijdens deze controles maak je kennis met de andere verloskundigen van het team. De bijeenkomsten worden begeleid door één vaste verloskundige. Er kunnen ook gastsprekers uitgenodigd worden, zoals een lactatiekundige, bekkenbodemfysiotherapeut of voedingsdeskundige.

Voordelen

Centering Pregnancy is wetenschappelijk onderzocht. Voordelen zijn minder vroeggeboortes, een hoger geboortegewicht, meer kennis, een betere voorbereiding op de bevalling, meer sociale steun, minder medicamenteuze pijnbestrijding tijdens de bevalling, minder bijstimulatie tijdens de bevalling, minder stress en minder verwijzingen gedurende de zwangerschap. Daarnaast is aangetoond dat het bijdraagt aan meer vertrouwen in jezelf, in je zwangerschap en de bevalling. Kijk voor ervaringen van andere moeders op www.samenweetjemeer.nl.

Persoonlijke zorg

Met een enthousiast team van zes vaste verloskundigen begeleidt Verloskundig Centrum Lucina al jaren zwangeren en partners in Dordrecht. Het centrum biedt alles onder één dak aan voor de zwangeren en partners. Persoonlijke zorg staat er centraal en Centering Pregnancy draagt hier ook aan bij!

Meer weten?

Verloskundig Centrum Lucina begeleidt al ruim 30 jaar zwangere vrouwen door heel Dordrecht. De praktijk heeft in Dordrecht drie verschillende locaties (Stadpolders, Sterrenburg en Krispijn). Je kunt er terecht voor verschillende zwangerschapscursussen, borstvoedingsavonden en er is een papacafé.

Verloskundig Centrum Lucina, Vrouw & Gezondheid
Henriëtte Roland Holst-erf 134 | 3315 TD Dordrecht | 078-6214118 |
info@verloskundigen-lucina.nl | www.verloskundigen-lucina.nl
Deel dit artikel