mindfulness

Met mindfulness meer tijd voor jezelf

19 december 2018
451
451
5

Jouw leven is een race tegen te klok. Hoewel je van álles tegelijk wilt - de beste werknemer zijn, de meest enthousiaste moeder zijn en óók nog de leukste en meest sportieve vriendin en partner zijn - kom je voor alles tijd tekort. In je drukke agenda is simpelweg geen momentje vrij voor tijd voor jezelf. Hierdoor zit je niet lekker in je vel, en voel je je regelmatig gehaast, gestrest, gespannen of gedemotiveerd. Help!

Mindfulness

Herken je je in het voorbeeld? Ondanks alle verplichtingen die jij hebt op een dag, mag er natuurlijk wel ruimte bestaan om te kunnen ontspannen en te genieten van je leven. En dat lukt niet als ’tijd voor jezelf’ je ook nog eens een schuldgevoel bezorgt, omdat je hiermee niet aan je immense ’to do’-lijst werkt. Maar voordat je nu weer heel hard door racet om je deadlines op het gebied van werk, gezin en je online en offline sociale leven te halen, is het tóch tijd om even stil te staan. Hoogste tijd om kennis te maken met iemand die jou kan helpen bij het krijgen van meer bewustzijn, ontspanning en het doorbreken van onderliggende patronen. Maak kennis met coach en mindfulnesstrainer Mithra Falter!

Ontmoet Mithra

‘Als ambitieuze alleswiller en moeder van twee kindjes, weet ik hoe lastig het soms is om meer rust te ervaren in je hoofd of in je leven,’ steekt Mithra van wal. ‘Toch is het essentieel om tussen alle verantwoordelijkheden, zorgen en verplichtingen door, volledig aanwezig te zijn in je leven. Minder ’to do’-lijstjes, en meer ’to be’-lijstjes dus! Dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik kan je helpen om meer keuzevrijheid in je leven te ervaren, en de regie van je leven weer in je eigen handen te krijgen’, vertelt Mithra. ‘Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor kalmte, creativiteit, flexibiliteit, focus en vriendelijkheid. Dit is precies wat jij nu kunt gebruiken! Net zoals een flinke portie liefdevolle aandacht voor jezelf, en vanuit bewustwording te leren om datgene te doen wat écht goed is voor jou en de wereld om je heen.

Kracht en wijsheid

Een balans vinden tussen even niets doen en ontspannen aan de slag gaan met alles wat er op je ’to do’-lijst staat. Zo zorg je ervoor dat je batterij niet volledig leegraakt, en dat je een aantal keren per dag even oplaadt tussen al je taken door. Dat lijkt soms onmogelijk of tijdrovend. Maar zolang je tijd hebt om naar de wc te gaan of een kopje koffie te pakken, is er ook tijd om jezelf even te ‘re-chargen’. In mijn (mindful) coaching en trainingen ga ik uit van de kracht en de wijsheid die je zelf al bezit. Met jouw hulpvragen en het doel dat jij voor ogen hebt, gaan we aan de slag, op de manier die bij jou past.’

Meer weten?

Mithra: 'De wereld een stukje mooier maken door het verbeteren van het welzijn bij jong en oud. Dit doe ik door het verbinden van mensen met zichzelf en anderen, door middel van (mindful) coaching, (mindfulness)trainingen en workshops en evenementen. In al deze zaken staat het vergroten van zelfbewustzijn op de voorgrond, door het in contact komen met je lichaam, gevoel en gedachten in het huidige moment. Ook het trainen van vaardigheden en niet-oordelende aandacht speelt een grote rol.

Vive Coaching & Mindfulness
Deel dit artikel