hypnotherapie

Met hypnotherapie je klachten aanpakken!

22 januari 2019
606
606
0

Je zou het misschien niet denken, maar bij een groot aantal lichamelijke en psychische klachten kun je goed terecht bij een hypnotherapeut. Hypnotherapie is een mooie, subtiele methode om te werken aan verandering in je leven. Het helpt je om je bewust te worden van de oorzaak van je klachten en deze positief te veranderen. Wat zorgt er nu precies voor dat je niet verder kunt en hoe is dit ontstaan? Deze manier van werken biedt enorm veel mogelijkheden!

Hypnotherapie

Hypnotherapie werkt met diepe ontspanning en sterk geconcentreerde aandacht, ook wel ’trance’ genoemd. Je bent vaker in trance dan je denkt. Dagdromen en opgaan in een spannend boek zijn hier voorbeelden van. Deze ervaringen worden een ‘alledaagse’ of ‘spontane’ trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Zo kun je geconcentreerd bezig zijn met wat er werkelijk in je omgaat. Er ontstaat ruimte om bezig te zijn met je problemen, en deze aan te pakken. Je leert op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. Je komt dichterbij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kun je nieuwe inzichten krijgen en deze op je eigen manier toepassen in je dagelijks leven. Je houdt hierbij dus zelf altijd de controle over wat er gebeurt.

Steeds beter bekend

Hypnotherapie krijgt steeds meer bekendheid, ook onder huisartsen en medisch specialisten. Zo biedt hypnotherapie een wetenschappelijk bewezen werkzame behandeling bij het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Je leert hierin om weer regie te krijgen over je darmen en vertrouwen te krijgen in de werking van je lichaam. Zo kun je weer een normaal leven leiden. Ook bij stressklachten, burn-out, angst, verdriet en onverwerkte gebeurtenissen in je leven kan hypnotherapie je helpen om weer de controle over je leven terug te krijgen. Een hypnotherapeut werkt overigens niet alleen met hypnose, maar maakt gebruik van meerdere technieken als EMDR, NLP en mindfulness. Zo wordt de behandeling helemaal aangepast op wat voor jou het beste werkt.

Werkwijze

Als je geïnteresseerd bent in hypnotherapie kun je bij hypnotherapeut Alexandra van Eenennaam altijd eerst gratis en vrijblijvend kennismaken. Daarna volgt een intake, waarna er wordt gestart met de begeleiding. Afhankelijk van de aard van je klachten zijn gemiddeld vijf tot tien sessies van anderhalf uur nodig. Hypnotherapie wordt veelal vergoed door je zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket.

Bij allerlei klachten

Hypnotherapie is breed inzetbaar en kan helpen bij allerlei klachten, waaronder:

  • onzekerheid
  • angst
  • verdriet
  • onverwerkte ervaringen
  • spanning en stress
  • piekeren
  • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Meer weten?

Bij Keerpunt Hypnotherapie en Counseling kun je terecht voor hypnotherapie en EMDR. Als je last hebt van het Prikkelbare Darm Syndroom dan is hypnotherapie ook een goede oplossing.

Keerpunt Hypnotherapie en Counseling
Paltrokmolen 112 | 2406 JP Alphen aan den Rijn | 06-12456162 |
contact@keerpunt.today | www.keerpunt.today
Deel dit artikel