fit20

Met Fit20 het nieuwe jaar in!

11 december 2018
333
332
0

Herken jij dit? Elke keer ben jij op de goede weg met sporten en gezond eten, maar dan val je toch weer snel terug in je oude, ongezonde patroon. En daardoor lukt het je maar niet om van die overtollige kilootjes af te komen. Toch ben je vastbesloten om die fitte voornemens nu eens wél te bereiken. 'Zal deze honderdste lijnpoging mij dan wél lukken?' denk je ietwat sceptisch. Laat de moed niet in je (sport)schoenen zakken: dit jaar lukt het je wél!

Fit in 20 minuten

De reden waarom sporten niet helemaal jouw ding is: die zwetende sportschool. Om nog maar te zwijgen van al die medesporters om je heen. Daarnaast schiet sporten er áltijd bij in, want jij hebt het superdruk met de hectiek van de dag. Gelukkig bestaat er een nieuwe manier van trainen, namelijk Hoog Intensieve Krachttraining van maar 20 minuten per keer. Hoe dan? De deskundigen van fit20 Almere weten wel raad.

Veilig, effectief en snel

Hoog Intensieve Krachtraining zorgt ervoor dat je je sterker voelt en een mooie, rechte houding krijgt. Daarnaast heeft deze trainingsvorm een sterk positief effect op je botten, pezen en banden. Oké, dit klinkt vast aantrekkelijk, maar dan loop je nog steeds tegen dat urenlange zwoegen aan… Het goede nieuws is dat je bij fit20 Almere terecht kunt voor een veilige en zeer effectieve manier van krachttraining. Hier train je samen met een personal trainer tot spierfalen zonder te zweten. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar het kan écht!

Hoe werkt het?

Je gaat één keer per week naar fit20 toe; dit is dus makkelijk als een vast moment in je week te plannen. Je hoeft je niet om te kleden, dus je kunt ook bijvoorbeeld tijdens of na je werk gelijk langsgaan. Eenmaal binnen train je 20 minuten achter elkaar, waarbij je begeleid wordt door je personal trainer. Je traint op de top van je kunnen, waardoor je cardio tijdens de training gewaarborgd is. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Na 20 minuten kun je weer naar huis, naar je werk of waar je dan ook maar naartoe wilt. In vorm komen was nog nooit zo makkelijk!

Voordelen

De voordelen van krachttraining zijn:

  • Het heeft een positief effect op het metaboolsyndroom
  • Het verkleint het risico op laaggradige ontstekingen
  • Het vergroot je focus en verbetert je cognitieve vaardigheden.
  • Je ervaart minder bezorgdheid en meer balans en welzijn.

‘Het grootste voordeel voor mij is toch die vaste afspraak.’

Edu (56 jaar): ‘Inmiddels doe ik al weer meer dan 4 jaar de fit20 training bij Gerda. Afgelopen voorjaar gaf de iPad een pop-up dat we met de 200ste training begonnen! Daar kun je uit afleiden dat ik tevreden ben. Het grootste voordeel voor mij is toch die vaste afspraak. Er zit iemand op mij te wachten, dus dan ga je, ook als je weleens geen zin hebt. Als ik dan toch gegaan ben en ik heb getraind voel ik me voldaan. Mijn lichaam is veranderd. Ik heb meer spiertoning gekregen en ik ben afgevallen. Daarnaast heb ik fysiek veel baat bij de training. Ik had 2 keer per jaar last van lage rugklachten en die ben ik helemaal kwijt! Vroeger moest ik dan aan de spierverslappers maar die gebruik ik nooit meer. Soms voel ik wel die verkramping nog wat opspelen maar dat trekt sinds ik fit20 doe snel weg. Verder heb ik diabetes type 2, en dat is sinds ik fit20 doe minder ernstig geworden. Soms denk ik dat ik mijn medicijnen zou kunnen minderen, vooral als ik op mijn voeding let. Gerda geeft mij goede adviezen over mij voeding, dus ik let er goed op. Ik ben ook echt sterker geworden. Ik merk dat bijvoorbeeld in mijn werk. Wij handelen in zware producten van staal en ijzer, en die kan ik makkelijker tillen. Ik vind Gerda verder een leuk mens en een goede trainer, en met de andere trainers heb ik ook een goed contact. Dat helpt enorm om te blijven komen. Ik raad fit20 dan ook zeker aan.’

Meer weten?

Bij Fit20 Almere word je fit in máár 20 minuten! Je kunt er doordeweeks alle dagen terecht voor persoonlijke begeleiding tijdens je trainingen.

fit20 Almere
Transistorstraat 71D | 1322 CK Almere | 036-8200276 |
almere@fit.nl | www.fit20almere.nl
Deel dit artikel