Cryolipolyse

Met cryolipolyse verdwijnt je vet als sneeuw voor de zon

6 december 2018
311
310
0

Al let je nóg zo goed op je voeding en sport je regelmatig, tóch zijn er van die ‘probleemzones’ op je lichaam die vet lijken aan te trekken. Hoeveel sit-ups je ook doet, dat buikje krijg je niet weg. Dat geldt ook voor die rolletjes rond je taille, de ‘kipfiletjes’ aan je bovenarmen en je iets te stevige bovenbenen. Hoe bereik je ooit je ideale figuur?

Cryolipolyse

Je kunt natuurlijk een operatie overwegen waarbij het vet weggezogen wordt, maar dat is nogal een stap. Was het maar zo eenvoudig dat het vet net zo gemakkelijk weg zou smelten als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon. Toch lijkt dat doel dichterbij dan je denkt. Je vet ‘smelt’ echter niet weg door de zon, maar door de kou! Dat klinkt je misschien vreemd in de oren, maar cryolipolyse, zoals deze werkwijze wordt genoemd, blijkt een heel effectieve methode. Vetcellen zijn namelijk gevoelig voor kou.

Structuur van de vetcel

Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt, wordt de structuur van de vetcel aangetast en loopt deze schade op. Wanneer je de temperatuur nog wat verder naar beneden brengt, kristalliseert de vetcel en valt hij uiteen. Een eenmaal afgestorven vetcel, die op een natuurlijke manier door je lichaam wordt afgevoerd, keert nooit meer terug. De methode bij Huid Kliniek Ellis is wetenschappelijk bewezen. Er zijn namelijk ook veel namaakapparaten op de markt waarbij beweerd wordt dat ze hetzelfde kunnen. Cryolipolyse is dé manier om, zonder operatie, naalden of een speciaal dieet, van die vetrolletjes af te komen!

Hoe werkt het?

Allereerst wordt je huid gereinigd. Daarna wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst. Vervolgens wordt de huid met een applicator vacuüm gezogen, wat de eerste 3 minuten trekkerig en scherp kan aanvoelen. Daarna kun je even relaxen, wat lezen of een dutje doen. Na de behandeling wordt de huid gekoeld en gemasseerd met een verstevigend serum.

Twee tot vier maanden

De eerste behandeling zal het voor het oog niet heel veel verschil geven, omdat men vaak in de spiegel kijkt en steeds hetzelfde ziet. Op een foto is wél verschil zichtbaar. Na een periode van twee tot vier maanden is het resultaat optimaal zichtbaar.

Voor vrijwel iedereen

Afhankelijk van je lifestyle, eetgewoonten en mate van beweging zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen ligt een periode van acht tot twaalf weken. Geadviseerd wordt om, afhankelijk van je levensstijl, één keer per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. De behandeling is geschikt voor iedereen met een BMI onder de 30; zélfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen!

Meer weten?

Bij Huid Kliniek Ellis kan je terecht voor Anti Aging, huidproblemen, cryolipolyse, permanente make-up en IPL.

Huid Kliniek Ellis
Holtgesbroek 1007 | 6546 PA Nijmegen | 06-14544393 |
info@huidkliniekellis.nl | www.huidkliniekellis.nl
Deel dit artikel