energie

Meer energie met voetreflexologie

15 oktober 2017
898
901
3

Loop jij al rond met een snotneus, vermoeidheid of de winterblues? Waar is je energie van de afgelopen zomer gebleven? Pak jouw vitaliteit en gezondheid deze winter eens anders aan!

Kwaaltjes

In de herst begint de ellende al met kwalen als verkoudheid, griep, vermoeidheid en de najaarsblues. Vervolgens komt de winterdip ook om de hoek kijken.. Toch kun je dit slim inzetten voor je gezondheid: net als de lente biedt het kans om je lichaam en geest te ontgiften, te detoxen.

Ontgiften

Herfstschoonmaak? Ja, ook die bestaat! De herfst is net als de lente een overgangsseizoen en dus zeer geschikt voor een ontgiftings- of reinigingskuur. Waarom zou je detoxen, ontgiften of reinigen? Een goed werkend lymfesysteem geeft je een gezond lichaam en heldere geest om te doen wat je graag doet!

Verschillende detoxkuren

Een detoxkuur is een ware hype geweest de afgelopen jaren. Welke soorten zijn er, al of niet onder begeleiding?

  • Alleen water en kruidenthee of sappen voor één of meerdere dagen
  • Commercieel verkrijgbare kuren bestaande uit natuurlijke producten of poeders en voedingssupplementen
  • Een periode van onthouding van alle bewerkte voeding, brood, zuivelproducten, vlees, vis en stimulerende middelen als koffie, thee, chocolade en alcohol!
  • En ja, zelfs een digitale detox bestaat! Alle schermen op zwart en alleen ontspanning en quality time met de lieve mensen in jouw leven

Een waarschuwing: als je serieus gaat kuren, zorg dan dat je voldoende rust kunt nemen en dat je weet wat je doet door je goed te laten informeren.

Balans

Je lichaam zoekt van nature naar balans, een dynamisch proces dat meegolft met wat je meemaakt, denkt, voelt, eet en doet. Als de balans langdurig ontbreekt, raakt je lichaam vervuild, omdat je lymfesysteem overbelast raakt. Een slechte afvoer van afvalstoffen ondermijnt dus je gezondheid. Ook als je je al futlozer begint te voelen, is dit een teken dat je beter voor jezelf mag zorgen!

Voetreflexologie

Bij het beter zorgen voor jezelf is het de moeite waard om voetreflexologie in te zetten. Reflexologie is een ontspannende behandelmethode die je lichaamssystemen en organen meer in balans brengt, zodat je lichaam beter de rommel opruimt in plaats van het ergens in je lijf op te slaan waar het klachten veroorzaakt. Onderschat het effect van échte ontspanning niet. Dit helpt je detox. Onthaast, ontspan en ontgift jezelf. Een ontgift lichaam is goed voorbereid en kan de uitdagingen van de herfst beter aan!

Meer weten?

Vitalista geeft vrouwen en mannen die meer pep willen halen uit hun dagelijks leven voetreflexologie én handvatten voor een gezondere leefstijl. Vitaliseer jezelf en krijg meer balans in buik, hormonen, hoofd en rug.

Vitalista Reflexzonetherapie
Rubenslaan 87-3 | 3582 JG Utrecht | 06-28121457 |
kristageestman@vitalista.nl | www.vitalista.nl
Deel dit artikel