massage

Massage om uitgerust de feestdagen in te gaan

1 december 2018
1023
1022
4

Je kent het wel: sfeervol verlichte straten, de mooiste kersthits aller tijden op de radio en knusse commercials waar het zoete kerstplezier vanaf druipt. Iedereen lijkt de laatste maand van het jaar geweldig te vinden. Ook jij probeert er elke keer een feest van te maken... maar lukt dat ook?

Uitgeput

Tegen de tijd dat de feestdagen beginnen, ben jij helemaal uitgeput vanwege weken van voorbereidingen. Alles is tot in de kleinste details geregeld, maar je bent te moe om er van te genieten. Wat jij nodig hebt is de helende kracht van een holistische massage, zodat jij er dit jaar zelf ook eens heerlijk van kan genieten.

Voorbereiding

Aan jouw voorbereidingen zal het niet liggen. Al weken ben je in de weer met de juiste outfits voor het hele gezin te kopen, kerstcadeaus voor onder de boom in te slaan en recepten uitproberen voor het kerstmenu. Het huis moet nog aan kant en voordat de feestelijkheden beginnen ben jij helemaal uitgeblust en zou je het liefst een paar dagen in bed blijven liggen om uit te rusten. Dat is uiteraard geen optie, want jij moet er wel op toezien dat alles perfect verloopt.

Een voorbereidende massage

Wordt het niet eens tijd dat je dit jaar zelf ook van de feestdagen gaat genieten? Holistische massagetherapie kan je ten eerste helpen om te ontspannen en te onthaasten, maar het helpt je ook om bewuster te worden van je lichaam, je gevoelens en gedachten en de manier waarop deze elkaar onderling beïnvloeden. Misschien realiseer je je wel dat je moeite hebt met het stellen van grenzen of dat je last hebt van faalangst en gevoelens van minderwaardigheid.

Een waardevol cadeau voor jezelf

Birgit van de Weijer van praktijk Losjes in Balans vertelt: ‘Holistische massagetherapie is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij er van uitgegaan wordt dat het lichaam een belangrijke bron van informatie is. De behandeling bestaat uit één of meerdere massagetechnieken, afhankelijk van de vraag waarmee je komt, en het proces dat wordt aangegaan. En dat bepalen we samen. De massage kan worden aangevuld met bewustzijnsoefeningen die gericht zijn op je ademhaling, houding en ontspanning. Holistische massagetherapie is misschien wel het waardevolste cadeau dat je jezelf dit jaar voor de kerst kunt geven.’

De wens om aangeraakt te worden

‘Iedere mens heeft behoefte om aangeraakt te worden. Studies hebben zelfs aangetoond dat er fijne chemische stofjes vrijkomen die je een prettig gevoel geven: het zogenaamde ‘knuffelhormoon’. Volgens onderzoekers is de kracht van lichamelijke aanraking zelfs tien keer sterker dan woorden’, weet Birgit. ‘Daarbij maakt het niet uit of het om een troostende omhelzing, liefdevolle knuffel of massage gaat. Lichamelijke aanraking tijdens een massage geeft ook die rust en ontspanning in je hoofd en lichaam. Misschien helpt het je om de voorbereidingen voor de feestdagen dit jaar eens anders te doen. Schakel hulp in. Het hoeft allemaal niet zo perfect. Durf het los te laten.’

Laat je helpen

Losjes in Balans is de therapeutische praktijk van Birgit van de Weijer. In deze praktijk geeft ze persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie. Ze kijkt daarbij altijd verder dan de lichamelijke klacht. ‘De massagetherapie doe ik vaak in combinatie met coaching’, aldus Birgit. Wil jij weten wat zij voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op!

Meer weten?

Je kunt bij Losjes in Balans terecht voor holistische massagetherapie, ontspanningsmassage en kindercoaching. In deze praktijk geeft Birgit van de Weijer persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie.

Losjes in Balans
Laan van Meerdervoort 545 | 2563 AW Den Haag | 06-83533726 |
birgit@losjesinbalans.nl | www.losjesinbalans.nl
Deel dit artikel