massage

Massage na echtscheiding

26 november 2018
1286
1287
0

Een echtscheiding is als een soort rouwproces. Dat is niet alleen een mentaal proces, maar het heeft ook impact op je lichaam. Al die stress kan voor vervelende klachten zorgen, zoals heftige vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, nek- of schouderpijn of maag- en darmklachten. Holistische massagetherapie kan je helpen bij de processen van bewustwording, acceptatie en om weer in je eigen kracht te komen. Weet je dat je lichaam jou vaak iets wil vertellen?

Wordt bewust van je lichaam

‘Veel lichamelijke klachten staan niet op zichzelf’, weet Birgit van de Weijer van Losjes in Balans. ‘Je lichaam geeft hiermee aan dat er iets aan de hand is. Je lichaam wil je iets vertellen. Met behulp van holistische massagetherapie kan ik je helpen om bewuster te worden van je lichaam, je gevoelens, gedachten, herinneringen en de manier waarop deze elkaar onderling beïnvloeden.’

Holistische visie

Met haar holistische visie kijkt Birgit verder dan alleen de lichamelijke klacht. Naast de verschillende massagetechnieken die ze hierbij kan inzetten, omvat de behandeling ook een stukje coaching. ‘Na een echtscheiding maak je een soort rouwproces door. Dit zorgt voor stress, die zich onder meer als hoofdpijn, (faal)angst of maag- en darmklachten kan openbaren. De massage, die helpt om te ontspannen, onthaasten of revitaliseren, vul ik aan met bewustzijnsoefeningen gericht op ademhaling, houding en ontspanning. Zo leer je om (in mildheid) naar jezelf te luisteren. Vanuit inzicht en acceptatie kan er verandering en persoonlijke groei ontstaan.’

Laat je helpen

Losjes in Balans is de therapeutische praktijk van Birgit van de Weijer. In deze praktijk geeft ze persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie. Ze kijkt daarbij altijd verder dan de lichamelijke klacht. ‘De massagetherapie doe ik vaak in combinatie met coaching’, aldus Birgit.

De wens om aangeraakt te worden

Aanraken is een oerbehoefte van de mens. Je ziet het al bij heel jonge kinderen: ze raken elkaar continu aan. Het is een basisbehoefte, die net zo belangrijk is als veiligheid en aandacht. Aanrakingen vóel je en komen daardoor directer binnen dan woorden of geluiden. Massage gaat nog een stapje verder dan alleen maar aanraken. Er komen stofjes vrij waardoor je je prettiger voelt, je ontspant makkelijker, kunt je beter concentreren, het heeft een gunstige invloed op je ademhaling en je slaapt beter. Daarnaast verbetert de massage ook nog eens je bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Massage is dus niet alleen fijn, maar het is ook nog eens gezond voor je! Wil jij weten wat een massage voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op met Birgit!

Meer weten?

Je kunt bij Losjes in Balans terecht voor holistische massagetherapie, ontspanningsmassage en kindercoaching. In deze praktijk geeft Birgit van de Weijer persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie.

Losjes in Balans
Laan van Meerdervoort 545 | 2563 AW Den Haag | 06-83533726 |
birgit@losjesinbalans.nl | www.losjesinbalans.nl
Deel dit artikel