massage

Massage: een liefdevolle aanraking bij kanker

23 oktober 2018
513
512
0

Kanker raakt. Het moment dat je het nieuws hoort. Het moment dat de behandeling gaat starten. Het moment dat de behandeling klaar is. Op die momenten gaat er van alles als een rollercoaster door je heen. Als je deze diagnose krijgt, kom je direct in een medische achtbaan terecht. Hierbij is alle aandacht alleen maar gericht op jouw ziekte en niet meer op jou als mens. Je wordt gezien als patiënt en de aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. Het is dan plezierig om op een niet-medische manier aangeraakt te worden, door middel van een massage.

Aanraken is het beste medicijn

Birgit van de Weijer van praktijk Losjes in Balans vertelt: ‘Een hand vasthouden, een aai over je wang, het strelen van je rug. Wij Nederlanders waren al nooit zo van het lichamelijke contact en onder invloed van de #metoo-beweging wordt elkaar aanraken misschien nog wat minder vanzelfsprekend. Best jammer, want aanraken is soms het beste medicijn wat er is! Massage bij kanker geeft namelijk ontspanning.’

Ongeliefd. Niet erkend

Huidhonger. Het klinkt als poëzie. Maar huidhonger bestaat al heel lang en is een begrip waarmee je uitdrukt hoe groot en intens de diepmenselijke behoefte aan contact en aanraking is. Niet alleen de huid heeft honger bij gebrek aan liefdevolle aandacht. Vooral de inwendige mens hongert zodra aanraken strikt functioneel wordt, zonder gevoel of betekenis. Niet aangeraakt worden maakt je als het ware onzichtbaar. Ongeliefd. Niet erkend.

Kanker en massage

Aanraking is dus belangrijk. Daarom gaan kanker en massage ook zo goed samen, veel mensen hebben veel baat bij een massage. Die kan plaatsvinden in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling; zelfs in een palliatieve fase. ‘Massage biedt geen genezing, maar ontspant, ondersteunt het herstel en kan pijnstillend werken. Klachten als slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen. Hiermee verbetert de kwaliteit van jouw leven. In mijn praktijk Losjes in Balans kijk ik graag mee en ondersteun ik waar nodig’, geeft Birgit aan.

Laat je helpen

Losjes in Balans is de therapeutische praktijk van Birgit van de Weijer. In deze praktijk geeft ze persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie. ‘Ik kijk altijd verder dan de lichamelijke klacht, dit doe ik in combinatie met coaching’, aldus Birgit. Wil jij weten wat Birgit voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact op!

Meer weten?

Je kunt bij Losjes in Balans terecht voor holistische massagetherapie, ontspanningsmassage en kindercoaching. In deze praktijk geeft Birgit van de Weijer persoonlijke begeleiding in de vorm van massages aan volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie.

Losjes in Balans
Laan van Meerdervoort 545 | 2563 AW Den Haag | 06-83533726 |
birgit@losjesinbalans.nl | www.losjesinbalans.nl
Deel dit artikel