huidveroudering

Maak huidveroudering minder zichtbaar

17 december 2019
228
228
0

We willen allemaal graag oud worden, maar dan wel op een fitte en vitale manier. Daar kun je veel zelf aan doen door verantwoord te eten, genoeg te bewegen, stress te vermijden en er een gezonde leefstijl op na te houden. Maar ondanks dat krijgt de tand des tijds toch vat op je. En dat is vooral te zien aan de buitenkant. Kijk maar eens in de spiegel. Zie je die kraaienpootjes, fronsrimpels en steeds scherper wordende lijntjes in je gezicht? Ook je kaaklijn is niet meer zo mooi strak als voorheen.

Huidveroudering

Het proces van huidveroudering is niet te stoppen. Het begint al wanneer je nog maar begin 20 bent. Je huid wordt dunner, droger en valer en de aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine neemt af. Deze stofjes zorgen voor stevigheid, volume en elasticiteit van je huid. Het resultaat van de afname van deze huideigen stoffen wordt steeds beter zichtbaar naarmate je ouder wordt: je huid verliest zijn veerkracht, wordt slapper en er ontstaan rimpels en lijntjes.

Injectables

Alhoewel het proces van huidveroudering niet te stoppen is, kan er wel iets gedaan worden om het te vertragen en de gevolgen minder zichtbaar te maken. Met injectables kunnen die rimpels en lijntjes worden opgevuld, vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Met injectables worden behandelingen met botulinetoxine en fillers bedoeld.

Botox

Alhoewel er in de volksmond vaak over ‘Botox’ gesproken wordt, is dit in feite niets anders dan een merknaam. De werkzame stof van dit geneesmiddel is botulinetoxine type A. Botulinetoxine is in feite een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Het is een soort gifstof die spieren lamlegt wanneer je het daarin spuit. Het wordt bijvoorbeeld veel gebruikt om je fronsspier te ontspannen waardoor je fronsrimpel zal verminderen of verdwijnen. Verder kunnen ook de rimpels op je voorhoofd en bovenlip ermee behandeld worden, evenals kraaienpootjes en putjes en rimpels in je kin. Na een behandeling kan je huid een beetje rood zijn, maar je kunt in principe onmiddellijk weer je werkzaamheden hervatten. Na een week is het effect pas echt goed zichtbaar en zie je er jonger en meer ontspannen uit. Dit effect neemt toe naarmate de behandeling herhaald wordt, omdat je dan ook het fronzen afleert. Wanneer je iedere 3 à 6 maanden terugkomt voor een behandeling bereik je een optimaal resultaat.

Fillers

Alhoewel de begrippen ‘Botox’ en ‘fillers’ vaak door elkaar worden gebruikt, zijn het twee zeer verschillende stofjes met een totaal andere werking. Waar botulinetoxine voorkomt dat spieren zich kunnen aanspannen, worden met fillers rimpels en lijntjes opgevuld, of meer volume toegevoegd. Fillers worden onder meer ingezet bij het opvullen van de lippen, neuslippenplooi, lijntjes boven de lip, kaaklijn en wallen of kringen onder de ogen. Een filler is een oplosbaar product dat de lichaamseigen stof ‘hyaluronzuur’ bevat. Er zijn verschillende soorten fillers, omdat niet iedere plek op je gezicht om hetzelfde product vraagt. In het gesprek dat je vooraf met de plastisch chirurg hebt, word je nauwkeurig geïnformeerd over de mogelijkheden. Direct na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar. Je huid kan nog wat rood zijn, maar je kunt gelijk je werkzaamheden hervatten. Het effect van een fillerbehandeling blijft zes tot negen maanden zichtbaar en daarna kun je de behandeling desgewenst herhalen.

Maak de juiste keuze!

Een plastisch chirurg heeft zich na zijn 6-jarige artsenstudie nog 6 jaar lang onder begeleiding verdiept in plastische chirurgie. Iedere arts die zijn artsendiploma heeft afgelegd, mag zich echter al cosmetisch arts noemen. Wanneer je voor een plastisch chirurg kiest, ben je altijd aan het juiste adres. Kies je voor een cosmetisch arts, probeer dan te achterhalen hoeveel ervaring hij of zij heeft.

Meer weten?

Bij Esthetiek Nijmegen geniet je van de veilige setting van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, maar dan wél met de privacy, rust en sfeer van een privékliniek. Je bent hier in deskundige handen voor een borstreconstructie, fillers, botox, facelifts, haartransplantaties, ooglidcorrecties en een neuscorrectie.

Esthetiek Nijmegen
Burgemeester Daleslaan 27 | 6532 CL Nijmegen | 024-3658877 |
info@esthetieknijmegen.nl | www.esthetieknijmegen.nl
Deel dit artikel