afvallen

Lukt afvallen je niet op eigen houtje?

25 september 2018
474
473
0

Veel mensen met overgewicht hebben een lage dunk van zichzelf, schamen zich en verwijten zichzelf dat ze geen wilskracht hebben, ondanks dat ze al vele malen door de wilskracht veel kilo’s zijn kwijtgeraakt.

Overgewicht

Mensen met overgewicht krijgen veel negativiteit over zich heen en de buitenwereld gaat ervan uit dat het hun eigen schuld is: ‘Dikke mensen zijn zwak, dikke mensen zijn dom’. Mensen met overgewicht worden vaak niet serieus genomen. Ze voldoen namelijk niet aan het ideaalbeeld van gezondheid. Tegenwoordig is gezondheid aan slank gekoppeld. Ze vallen af, maar komen ook weer aan. Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen, maar meestal ligt de sleutel tot de oplossing in de onderliggende emoties en overtuigingen. Denk bijvoorbeeld aan ‘er niet toe doen’, of ‘niet goed genoeg’ zijn, en zo zijn er nog wel een paar te noemen.

Eetproblemen

Heb je een eetprobleem en eventueel gewichtsproblemen (geen ondergewicht)? Lijd je onder lichamelijke en/of psychische klachten? Deed je vaak een dieetpoging, maar zonder blijvend resultaat? Ben je gemotiveerd om je probleem serieus aan te pakken, dan ben je hartelijk welkom bij Co-eur.

Blijvend afvallen

De behandeling start altijd met een intake die ongeveer vier uur duurt. Tijdens de intake wordt onder andere bepaald of er sprake is van een eetstoornis en/of andere psychische klachten. Na de intake stellen de professionals samen met jou een behandelplan op. In de meeste gevallen duurt de behandeling zes tot acht maanden. In deze periode ga je meerdere keren per week naar de behandellocatie.

Multidisciplinaire behandeling

Co-eur biedt een multidisciplinaire behandeling. Dit houdt in dat de behandeling uit verschillende onderdelen bestaat: psychologie, voeding, bewegen en somatiek (lichamelijke controle bij arts en verpleegkundige).

‘Ik zou ’t iedereen aanraden’

Ik ben vorig jaar gestart en heb ’t programma goed doorlopen. Heel veel geleerd over voeding, beter inzicht in mijn hele doen en laten en natuurlijk een stuk beweging. Ik zou ’t iedereen aanraden. Als je ’t wil, kun je alles aan. Nu, een dik jaar later, zit ik nog steeds onder het gewicht waar ik bij Co-eur mee ben gestopt. Ik heb van te voren alle diëten gehad volens mij, maar ben er nu achter dat het puur om je voedingspatroon gaat. Je mag alles eten, maar met mate, en je moet keuzes maken. Dank jullie wel, mensen van Co-eur! – Wiellia

‘Ik ervaar weer balans’

Ik heb veel geleerd bij de verschillende disciplines en daardoor mezelf weer helemaal in balans gekregen! Ik ben goed afgevallen qua gewicht en ik voel me energieker dan ooit! Het is een intensief traject, vooral in het begin. Het gaat met vallen en opstaan, maar als je het ritme eenmaal te pakken hebt, lijkt het vanzelf te gaan. Ik heb mijn traject een half jaar geleden afgerond en pas nog dagelijks al het geleerde toe! Ik ben blij dat ik anderhalf jaar geleden hieraan begonnen ben! Team Co-eur, onwijs bedankt! – Kim

‘Energie voor 10 man’

Het was geweldig! Een superteam dat achter je staat. Ik ben in maart begonnen, en volgende week is mijn mijn laatste keer. Ik heb mijn doel bereikt en sport vier keer per week. Dat hoeft niet, maar ik vind het heerlijk! Nooit gedacht… Vroeger lag ik ’s middags moe op de bank, maar ik heb nu energie voor 10 man. En ik snoep bijna niet meer. Dat mag wel, maar ik heb er weinig behoefte aan. Het is een echte aanrader, want ik wist het ook niet meer. – Maurice

‘Mijn eetbuien zo goed als onder controle’

Door de fijne en goede begeleiding heb ik veel geleerd en inzichten gekregen en ik kan zeggen dat ik mijn eetbuien zo goed als onder controle heb en mezelf een stuk beter ken dan voorheen. Dank jullie voor alles! – Martine

Meer weten?

Co-eur is het centrum voor obesitas en eetstoornissen. De praktijk richt zich op het behandelen van eetstoornissen en psychische problemen die hiermee samenhangen.

Co-eur
Kanaalweg 16 A-F (Gebouw A2) | 3526 KL Utrecht | 088-2778809 |
contact.utrecht@co-eur.com | www.co-eur.com
Deel dit artikel