luisteren naar je gevoel

Luisteren naar je gevoel

13 december 2018
400
399
0

‘Hoe voel je je?’ Het is een vraag die vast regelmatig aan jou gesteld wordt. En bijna automatisch zul je antwoorden dat je je goed voelt. Maar ís dat echt zo? ‘Voel’ je jezelf überhaupt nog wel? Of ben je alleen nog maar bezig in je hoofd? We zijn in onze westerse maatschappij altijd zo druk bezig met ons ratio, dat we vergeten zijn naar ons gevoel te luisteren. Daarbij rennen we onszelf maar al te vaak voorbij en staan we nauwelijks nog stil bij wat écht belangrijk voor ons is. Laat staan dat we daar (genoeg) tijd en aandacht aan besteden!

Jeanien Eertink

Je vergeet voor jezelf te zorgen

‘Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.’ Die zin uit het liedje van Herman van Veen is eigenlijk precies hoe je leven eruit ziet. Altijd ben je maar druk in de weer om het iedereen naar de zin te maken en al die dingen, waarvan je vindt dat ze van je verwacht worden, op tijd af te krijgen. Het is alleen zo jammer dat je daarbij het belangrijkste over het hoofd ziet, namelijk jezelf! Als jij niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor een ander zorgen.

Raak niet overbelast

Doordat je het continu zo druk hebt met alles en iedereen om je heen, raak je overbelast. En dát voel je op een gegeven moment wél! Je zit niet lekker in je vel, voelt je moe en hebt last van verkrampte spieren in je schouders, nek of rug. Je lichaam wil je wat vertellen, maar omdat je niet meer gewend bent om naar je gevoel te luisteren, loop je het gevaar dat je die signalen niet juist interpreteert. Je neemt een pijnstiller of hoopt dat het de volgende dag wel weer over is.

Een massage leert je weer voelen

Leer weer naar je lichaam te luisteren. Een massage is hier een goed hulpmiddel bij. Je leert letterlijk weer voelen doordat je wordt aangeraakt. ‘Het zijn niet alleen mijn handen die je aanraken, maar je kunt ook emotioneel geraakt worden’, legt intuïtief levenscoach en holistisch masseur Jeanien uit. ‘Elke klacht is een signaalfunctie. Het geeft aan dat er een disbalans is tussen je lichaam en geest. Tijdens de behandelingen en massages fungeert jouw behoefte of klacht als wegwijzer. Ik ondersteun en stimuleer je te onderzoeken en te voelen waar de oorzaak ligt en waardoor het zich ontwikkelt.’

Fijn én gezond

Daarnaast is een massage gewoon erg prettig. Een rustmomentje in jouw drukke wereld. Een moment voor jezelf. Het is trouwens ook nog eens heel gezond. Het bevordert de doorbloeding van je spieren, weefsels en organen waardoor de aan- en afvoer van afvalstoffen beter verloopt. Het heeft invloed op de lymfe- en energiestroom in je lichaam, het helpt prestaties verbeteren en heeft een rustgevende werking op het zenuwstelsel. Het helpt blessures voorkomen en het verbetert je bloedsomloop, stofwisseling en immuunsysteem.

Aandacht voor jezelf

Jeanien masseert vanuit een holistische visie: je lichaam is een eenheid van lichaam en geest die onlosmakelijk met elkaar in verbinding staan. ‘Bij mijn massages staan voelen, ruimte en aandacht voor jezelf centraal. Daarnaast bestaat er geen oordeel, maar nieuwsgierigheid met wat zich aandient. Een holistische massage kan extra fijn zijn in tijden van hectiek, stress en disbalans.’

Meer weten?

Bij Banyan Centrum ben je aan het juiste adres voor verschillende massages en behandelingen vanuit de Holistische visie. Intuïtief levenscoach, masseur en yogadocent Jeanien kan jou ondersteunen om de stress in je lichaam te reduceren en jouw pijnklachten te verminderen.

Banyan Centrum
Jan Vrijmanstraat 229 | 1087 MN Amsterdam | 06-33333330 |
jeanien@banyancentrum.nl | banyancentrum.nl
Deel dit artikel