liesbreuk

Liesbreuk binnen één dag behandelen

6 maart 2019
361
360
0

Ongeveer drie tot vijf procent van alle mannen krijgt te maken met een liesbreuk. Bij vrouwen komt deze aandoening veel minder vaak voor. Als je een liesbreuk hebt, voel je tijdens het staan, tillen of persen. Heb jij ook last van die klachten? Laat je liesbreuk zo snel mogelijk behandelen!

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk is een uitstulping van het buikvlies in de liesstreek. De liesstreek is de overgang tussen de buik en de benen. De uitstulping ontstaat doordat er een zwakke plek of een opening in de buikwand zit. Het buikvlies en een deel van de buikinhoud kan hierdoor naar buiten komen. Dit veroorzaakt een zwelling in de lies en kan tot pijnklachten lijden. Vooral bij staan, tillen of persen wordt een dergelijke zwelling vaak zichtbaar.

Behandelen met een operatie

Als de liesbreuk niet behandeld wordt, gaat de pijn niet over en heeft de breuk de neiging om te groeien en te leiden tot (meer) klachten. Daarom is er zeer vaak een reden om de liesbreuk te laten behandelen met een operatie.

Behandeling in één dag

In het Spijkenisse Medisch Centrum kun je op korte termijn terecht voor deze behandeling. Je kunt, als je dat wilt en voldoet aan bepaalde criteria, hiervoor in één dag behandeld worden. Je begint dan op de dag van de behandeling met een poliklinisch consult. Als je inderdaad in aanmerking komt voor een operatie, ga je gelijk door naar het pre-operatieve spreekuur om vervolgens geopereerd te worden. Dezelfde middag kun je weer naar huis. Dit kan heel handig zijn voor werkende mensen.

Kijkbuisoperatie

In het Spijkenisse Medisch Centrum werken zeer ervaren liesbreukchirurgen die je met een kijkbuisoperatietechniek behandelen. Het voordeel hiervan is dat je relatief weinig klachten hebt na de operatie en dat je dus snel weer op de been bent. Voor het maken van een afspraak kun je bellen naar 0181-658421, of neem een kijkje op de website.

Meer weten?

Het Spijkenisse Medisch Centrum is een organisatie voor medisch specialistische basiszorg voor bewoners van de eilanden Voorne-Putten, Rozenburg en de deelgemeente Rotterdam-Hoogvliet en Pernis.

Spijkenisse Medisch Centrum
Ruwaard van Puttenweg 500 | 3201 GZ Spijkenisse | 0181-658888 |
| www.spijkenissemc.nl
Deel dit artikel