overgewicht

Lekker pûh: pak overgewicht bij je kind aan

11 oktober 2018
638
638
5

Helaas is het echt zo: steeds meer kinderen in Nederland kampen met overgewicht. Als je kind te zwaar is, loopt hij of zij een grotere kans op het krijgen van diabetes en hart- en vaataandoeningen. Daarnaast worden deze kinderen ook vaker gepest en kunnen ze een negatief zelfbeeld hebben. Er op tijd bij zijn is dus erg belangrijk!

Overgewicht bij je kind

Je kind kampt met overtollige kilo’s en moet wat afvallen. Moet je je kind dan nu wel of niet brood meegeven naar school? Zijn alle andere tussendoortjes dan groente en fruit uit den boze? En mag een genietmomentje als een bakje chips helemaal niet meer? Door al die verschillende voedingstips en adviezen kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het kan dan fijn zijn om hier samen met een specialist naar te kijken. Hiervoor ben je bij kinder-eetcoach Hester Jonker aan het juiste adres!

Geen dieet

Afvallen voor kinderen zónder dieet, dat staat bij mij centraal. In het programma krijgen jij en je kind de juiste handvatten om een gezond voedingspatroon op te pakken. Het gaat niet om drastische aanpassingen die ineens worden doorgevoerd, maar om kleine stapjes. Door middel van haalbare doelen en het versterken van het zelfvertrouwen, groeit je kind naar een gezond gewicht.

Boek over jezelf

Samen maken wij zijn of haar unieke ‘Boek over jezelf’. Hierin vindt je kind allerlei handige tips en praktische huiswerkopdrachten waar zij spelenderwijs mee aan de slag gaan, met elke keer weer een nieuw hoofdstuk. Naast voeding is beweging ook een belangrijke pijler. Regelmatig in actie komen en bewegen is nodig voor een goede ontwikkeling van je kind.

Lekker Pûh!

Samen gaan we op zoek naar een sport of activiteit waarbij je kind zelf de motivatie heeft om in actie te komen. Gaandeweg zal het zelfvertrouwen van je kind sterker worden en zal hij of zij leren om zelf gezondere keuzes te maken. Tijdens de verschillende afspraken gedurende het programma worden de vorderingen bijgehouden aan de hand van de groeicurve. Aan het eind van het programma zullen jij en je kind sowieso één ding uitroepen: ‘Lekker Pûh!!! Het is ons gelukt!’

Emotie-eten

Hester is ook kindercoach en MatriXcoach en dat betekent dat er ook ruimte is voor andere hulpvragen. Veel kinderen worstelen met hun emoties en kiezen dan voor snoepen. Zij eten een onrustig gevoel weg. Dan helpt het om dit aan te pakken door een MatriXgesprek te houden. Hester helpt kinderen in één gesprek zelf hun mentale probleem blijvend op te lossen en te voorkomen. Dit voorkomt emotie-eten. Emoties mogen er namelijk wel zijn, maar je kind leert om er op een andere manier mee om te gaan.

Ook andere klachten

In situaties waarbij angst, trauma, stress, een vol hoofd of onverklaarbare pijnklachten een drempel zijn om te kiezen voor jezelf, kan Hester je helpen. Wanneer je samen met je kind dit traject aangaat, is dit een cadeau voor het hele gezin. Totdat jouw kind 18 jaar is, helpt Hester jullie de goede keuzes te maken en een gezonde leefstijl aan te houden.

Meer weten?

Als eetcoach helpt Hester Jonker middels het programma Lekker Pûh kinderen een gezonde leefstijl en gewicht bereiken zonder dieet. Hester is ook kindercoach en MatriXcoach en helpt ook bij andere hulpvragen, zoals emotie-eten, angst, trauma, stress, een vol hoofd en onverklaarbare pijnklachten.

YOLO Zwolle
Deel dit artikel