kanker

Leer na kanker je talenten te benutten

26 september 2019
279
279
0

Wist je dat mannen vaker kanker krijgen dan vrouwen? Onderzoek heeft uitgewezen dat hier een genetische verklaring voor is. Vrouwen blijken namelijk een aantal beschermende genen in hun cellen te hebben. De manier waarop mannen hun ziek zijn ervaren, blijkt trouwens ook heel verschillend van die van vrouwen.

Man vs vrouw

Terwijl vrouwen sneller geneigd zijn om over hun gevoelens en emoties te praten, zijn mannen doorgaans veel praktischer in gesteld. Hij wil zorgen voor zijn gezin, krachtig zijn. Dat wordt immers van hem verwacht. Hij is toch zeker geen watje? Nog steeds zijn veel mannen ervan overtuigd dat je als man niet mag huilen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij als man geen gevoelens en emoties heeft. Ze zijn er wel, maar hij uit ze gewoon niet. Want daarvoor moet je je kwetsbaar opstellen. En dat past niet bij een man. Toch?

Verschillen

In mijn praktijk Paul Simons Coaching, waar ik mensen begeleid die kanker hebben (gehad), zie ik die verschillen tussen man en vrouw elke keer weer heel duidelijk. Met name mannen hebben moeite om de draad weer op te pakken na die heftige periode van behandelingen om de kanker te bestrijden. Vermoeidheid speelt vaak een grote rol, maar daar willen ze niet graag aan toegeven.

Terug naar de basis

Dat zorgt ervoor dat je, ook als man, onderuit kunt gaan. Kunt vallen en weer opstaan. En weer kunt vallen. Na de ingrijpende periode die jij hebt meegemaakt, moet je jezelf soms weer opnieuw ontdekken. En daarbij moet je terug naar de basis. Naar je gevoel. Kijken of wat je altijd deed nog wel bij je past. Onderzoeken waar je weer energie van krijgt. Leren wat je talenten zijn en deze durven benutten.

Natuur

Als coach wil ik je daar graag bij helpen. Vaak vinden de gesprekken gewoon buiten plaats tijdens een wandeling door het bos of op het strand. Dat praat makkelijker. Al lopend door de natuur krijg je nieuwe inzichten. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling. Gun jezelf het praten tegen iemand met wie je geen emotionele band hebt. Want dát is vaak zo lastig met de mensen om je heen waarvan je houdt. Je wilt hen immers niet belasten met jouw problemen.

Je kunt het

Ik weet zeker dat het je lukt om te leren praten over je gevoelens. Het helpt je om overzicht én inzicht te krijgen. Je wordt dan misschien niet meer de oude, maar wél een nieuwe versie van van jezelf. Een versie die bewuster leeft en geniet van de dingen die allemaal nog wél kunnen. Van talenten die wellicht nu eindelijk de kans krijgen om te worden ontplooid. Dat gun ik iedereen.

Meer weten?

Bij Paul Simons Coaching ben je aan het juiste adres voor life-coaching en in balans bij kanker. Het is Paul zijn missie om mensen weer de balans en hun kracht te helpen vinden, zodat ze met nieuwe inzicht én energie de toekomst tegemoet kunnen gaan.

Paul Simons Coaching
Rossinistraat 144 | 2901 GJ Capelle aan den Ijssel | 06-48977567 |
info@paulsimonscoaching.nl | www.paulsimonscoaching.nl
Deel dit artikel