vermoeidheid

Last van vermoeidheid? BSR helpt!

17 december 2018
631
632
4

Body Stress Release? 'Ik had er nog nooit van gehoord!’ Marc (48) had al een paar jaar verschillende klachten zoals vermoeidheid, een opgejaagd gevoel en lage rugproblemen. Marc, een sportieve man, die inmiddels een marathon op zijn naam heeft staan, kreeg extreme vermoeidheidsklachten naar een zware infectie. Ook zijn onderrug bleef na het lopen van de marathon een blijvende terugkomende blessure. Marc is ondernemer en door deze vermoeidheidsklachten was het onmogelijk om zijn bedrijf te blijven runnen. Hierdoor raakte hij zijn bedrijf kwijt. 'Na een lange, moeizame weg kwam ik op advies van mijn huisarts uiteindelijk terecht bij BSR Kennemerland.'

Vermoeidheid

‘De eerste 3 behandelingen voelde ik dat er van alles gebeurde. De pijn werd in eerste instantie erger, maar ik voelde de vermoeidheid mijn lijf uit vloeien en er kwam rust. Dat stressgevoel ging weg! Laura heeft me het vertrouwen gegeven om door te gaan met de behandelingen en uiteindelijk gingen ook mijn lage rugproblemen weg. Ik ben inmiddels weer aan het hardlopen, heb de energie weer terug en ben inmiddels weer begonnen met een eigen onderneming.

Uiteenlopende klachten

Practitioner Laura Sinnema vult aan: ‘Marc is een voorbeeld van veel cliënten die ik zie in mijn praktijk. Ze zitten niet lekker in hun vel en hebben uiteenlopende klachten, waar de huisarts vaak niet zoveel mee kan. Soms zijn er onderzoeken geweest, zijn er foto’s of is er een scan gemaakt, maar is er niets gevonden. Dan is de kans groot dat men al jarenlang spierspanning heeft opgebouwd.’

Hoe ontstaat Body Stress?

Spierspanning, body stress, ontstaat door overbelasting: fysiek, psychisch of chemisch. Vaak gebeurt dat geleidelijk, en dan ineens is de emmer vol. Heb je een veeleisende baan? Maak je een emotioneel zware tijd door? Pas een operatie of ongeluk gehad? Het lichaam beschermt zich door spierspanning vast te zetten. Door deze body stress herstel je langzamer, je voelt je moe of stijf, na langere tijd kun je (pijn)klachten ervaren.

De behandeling

De release bestaat uit het geven van kleine, lichte drukimpulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning laag voor laag loslaten.
Marc vertelt: ‘Doordat ik zolang klachten had, was ik sceptisch over BSR, maar een BSR-behandeling is bijzonder prettig, en helemaal niet hard of pijnlijk. Bovendien is Laura heel voorzichtig en luistert ze goed naar je.

Aanvullende gezondheidstechniek

Laura: ‘BSR een prachtige aanvullende gezondheidstechniek. Ik ben blij dat ik al zoveel mensen hen mogen helpen met de techniek. Ze zitten weer lekker in hun vel en gaan met plezier sporten, werken spelen.’

Goed om te weten

Consulten in de praktijk BSR Kennemerland worden vergoed door diverse zorgverzekeraars. Laura Sinnema is aangesloten bij de beroepsver­eniging VBAG en de BSRAN.

Meer weten?

Bij BSR Kennemerland ben je aan het juiste adres voor pijnklachten. Spierspanningen in het hele lichaam kunnen door body stress release verdwijnen. Eigenaresse Laura Sinnema helpt cliënten lekkerder in hun vel te zitten, zodat ze weer met plezier gaan sporten en werken.

BSR Kennemerland
Heussensstraat 2A | 2023 JR Haarlem | 06-17407274 |
info@bsrkennemerland.nl | www.bsrkennemerland.nl
Deel dit artikel