acne

Last van acne? Niet nodig!

12 december 2018
298
297
0

Zo'n 85% van de pubers en jongvolwassenen heeft te maken (gehad) met acne. Acne wordt ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Bij de één beperkt deze goedaardige aandoening van de huid zich tot af en toe een puistje, terwijl het bij de ander een serieus probleem is. Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklierfollikel en ontstaat meestal onder invloed van hormoonveranderingen. Acne beperkt zich niet alleen tot het gezicht, maar kan ook voorkomen op de rug en borst.

Acne bij volwassenen

Alhoewel het woord ‘jeugdpuistjes’ doet vermoeden dat deze aandoening alleen bij jongeren voorkomt, komt acne bij volwassenen vaker voor dan je misschien denkt. Dit kan, net als bij jongeren, veroorzaakt worden door een onbalans in de hormonen (zwangerschap, overgang, pilgebruik), maar kan ook het gevolg zijn van verkeerde voeding, een onjuiste huidverzorging of stress.

Acnebehandeling

Doordat je heel onzeker wordt van acne, ga je vaak van alles proberen. Maar over het algemeen zijn de huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die je overal kunt kopen niet afdoende om acne effectief te bestrijden. Daarvoor heb je eigenlijk een specialist nodig. Schoonheidsspecialiste Marit Tromp biedt vanaf 2019 ook acnebehandelingen. Hiermee krijg je weer een mooie, frisse en gezonde huid. De acnebehandeling bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid. De puistjes en mee-eters worden aangeprikt, om de talgklieruitgang iets te vergroten. Vervolgens worden mee-eters en puistjes uitgeduwd.

Minder ontstekingen

Met de acnebehandelingen, die helemaal afgestemd worden op de huid van de cliënt, maakt Marit de huid sterker en weerbaarder, waardoor er minder ontstekingen ontstaan, de talgklieren minder talg aanmaken en de huid mooier en schoner wordt. Voor thuis krijg je een goede instructie mee om je huid op de juiste manier te verzorgen. Daardoor is het mogelijk om de acne weer beter onder controle te krijgen.

Erkenning en vergoeding

Marit volgt als schoonheidsspecialist op dit moment de acnespecialisatie van de ANBOS. Schoonheidsspecialisten met een acnespecialisatie die aangesloten zijn bij de ANBOS, moeten zich om de drie jaar laten bijscholen rond de nieuwste kennis en technieken. Behandelingen tegen acne worden tot de leeftijd van 18 jaar vergoed uit de basisverzekering, en vanaf 18 wordt de behandeling mogelijk vergoed uit de aanvullende verzekering.

Allerlei behandelingen

Pearl Beauty 4 You biedt allerlei behandelingen:

  • gezichtsbehandelingen
  • wimpers verven
  • wenkbrauwen verven en epileren
  • harsen
  • rug- en lichaamsmassages
  • rugpakking
Meer weten?

Bij Pearl Beauty 4 You kan je terecht voor onstappende gezichts- en lichaamsbehandelingen.

Pearl Beauty 4 You
Stationsweg 30 | 1815 CC Alkmaar | 06-53777141 |
| www.pearlbeauty4you.nl
Deel dit artikel