je eigen uitvaart

Laat een ander niet beslissen over je eigen uitvaart

7 maart 2019
436
436
2

Veel belangrijke gebeurtenissen in je leven bereid je nauwkeurig voor: de aankoop en inrichting van je huis, een verre reis, je trouwdag of de komst van je kindje. Waarom zou je dat dan ook niet doen voor je eigen uitvaart? Op die manier creëer je wel een afscheid dat helemaal bij jou past en je bespaart je nabestaanden eventuele lastige keuzes.

Op maat gemaakte uitvaart

Uitvaarten worden tegenwoordig steeds persoonlijker. En dat is mooi. Het zorgt voor een op maat gemaakt afscheid. Een afscheid waar je nabestaanden troost uit kunnen putten als een laatste groet van jou. En wie kan zoiets nu beter voorbereiden dan jijzelf? Het is misschien niet één van de eenvoudigste opgaven, maar sta er gewoon eens bij stil hoe jij wilt dat jouw afscheid eruit zal komen te zien.

Keuzes maken

Dat begint natuurlijk al bij de keuze voor een begrafenis of crematie of misschien kies je ervoor om je lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Waar wil je begraven worden of wat wil je dat er met je as gebeurt. Kies je voor een kist of een lijkwade. Wat voor muziek wil je dat er gespeeld wordt? Vindt de afscheidsceremonie plaats in een kerk of kies je voor je stamkroeg of de kantine van je favoriete voetbalvereniging? Wordt het een groots afscheid waarbij jouw leven gevierd wordt met het heffen van een glas door de aanwezigen of moet het klein en intiem worden gehouden? Denk hier eens goed over na en praat erover met anderen. Hun mening kan jou ook inspireren of nieuwe inzichten geven.

Vrijblijvend advies

Je kunt ook een vrijblijvende afspraak met mij maken waarin ik je informatie geef over wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot jouw wensen. Je kunt zelfs voorbeelden van rouwbrieven, kisten en bloemstukken bekijken. We kunnen jouw wensen zelfs vastleggen op papier. Als je er prijs op stelt, kunnen we zelfs een kostenplaatje voor je maken, zodat je zeker weet of de hoogte van het bedrag waarvoor je verzekerd bent, overeenkomt met de kosten voor jouw uitvaart.

Wensenboekje

Wanneer je jouw wensen bij ons hebt vastgelegd en je wensen en ideeën over je uitvaart veranderen in de loop van de tijd, kun je dat gewoon bij ons aangeven. Dan wordt het gewijzigd op de manier zoals jij dat wilt. En heb je geen behoefte aan een persoonlijk gesprek en wil je tóch je wensen vastleggen? Download dan het wensenboekje op onze website, vul het in en bewaar het bij je verzekeringspapieren. En mocht je daar toch nog vragen over hebben, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen.

Meer weten?

Harma Bodde verzorgt uitvaarten in de regio Twente. Ze reikt je graag de hand om de juiste weg te bewandelen en goede keuzes te maken voor de uitvaart. Harma geeft je de ruimte en tijd die je nodig bent na het overlijden van een dierbare.

Deel dit artikel