klankmeditatie

Klankmeditatie: even tijd voor jezelf

9 oktober 2019
460
461
4

Voor velen onder ons is het leven een continue race tegen de klok. Je wilt van alles tegelijk zijn. De beste werknemer, enthousiaste moeder, een fijne vriendin, sportief en gezond, een romantische partner. Door alle ballen in de lucht te willen houden, kom je voor allerlei zaken tijd tekort. Wanneer je door de drukke agenda geen tijd voor jezelf hebt, zijn de gevolgen duidelijk. Je zit niet lekker in je vel en je voelt je regelmatig gestrest, gehaast, gespannen of gedemotiveerd.

Opgejaagd gevoel

Wanneer je langere tijd gestrest voelt, kan het zijn dat je continu de druk ervaart dat er van alles nog moet gebeuren. Maar bij de meeste taken heb je het idee dat er nog iets belangrijkers op je ligt te wachten. Je kunt je daardoor slecht concentreren. En omdat de stress zich langzamerhand in je lichaam is vast gaan zetten, lukt het je niet om rustig te zitten zonder een opgejaagd gevoel op te merken.

Signalen

Helaas hebben steeds meer mensen last van de negatieve gevolgen van teveel stress. Maar er zijn signalen waar je op kunt letten om te weten of het stressniveau in jouw leven te hoog is. Herken jij je in één of meerdere van onderstaande kenmerken?

  • je voelt je opgejaagd
  • je slaapt slecht
  • je voelt je futloos en onzeker
  • je komt slecht tot rust
  • je bent vergeetachtig
  • je hebt een kort lontje, of last van huilbuien
  • je hebt hoofdpijn, rugpijn of andere fysieke (spannings)klachten

Klankmeditatie

Als je bij jezelf merkt dat er signalen zijn dat je teveel stress ervaart, heb je tijd voor jezelf nodig. Tijd waarin je de mogelijkheid krijgt om uit je hoofd te komen en terug te keren in je lichaam, zonder dat er afleiding is die je telkens terug sleept naar de dagelijkse sleur. Hay Tissen is sjamaan en eigenaar van Klankmeditatiecentrum Native Sounds, waar hij onder andere klankmeditaties organiseert. Deze klankmeditatie-avonden zijn bijzonder nuttig om tot ontspanning te komen, legt Hay uit. ‘Tijdens de meditatie maak ik gebruik van klankschalen, gongs en andere native instrumenten. De geluiden brengen trillingen met zich mee, waardoor je even helemaal tot jezelf kunt komen en mentaal kunt wegdrijven.’

De kracht van meditatie

‘Dat komt doordat de trillingen je tot rust brengen,’ vervolgt Hay. ‘De geluiden geven je een gevoel van welbehagen waardoor je even heerlijk tot ontspanning kunt komen.’ Tijdens de klankmeditatie wordt er dan ook niet gesproken. De doorgaande stroom van woorden, deadlines, afspraken en informatie kan daardoor even worden losgelaten. Hay: ‘Doordat je ademhaling vertraagt, wordt je hartslag ook harmonischer. Je hersenactiviteit komt tot rust en je kunt veel gemakkelijker ervaren wat je precies voelt. Doordat je één wordt met je bewustzijn, krijgt de liefde van je hart weer de overhand over je leven. Dát is de kracht van meditatie.’

Benieuwd geworden?

Hay Tissen is eigenaar van Klankmeditatiecentrum Native Sounds en houdt zich al van kinds af aan met natuurkrachten bezig. Healing bleek zijn roeping te zijn. Hiervoor werkt hij met trillingsfrequenties in de vorm van onder andere klankschalen, klankbed, gongs en indianendrums. Afhankelijk van de klacht wordt er een specifiek instrument uitgekozen. Hay vertelt: ‘Ik geniet elke keer weer wanneer ik zie hoe mensen zich met hun lichaam in gezondheid kunnen verbinden door innerlijke rust.’ Neem gerust contact op, Hay denkt graag met je mee.

Meer weten?

Het klankmeditatiecentrum Native Sounds van Hay Tissen is een klankmeditatiecentrum dat zich richt op het sjamanisme. Afhankelijk van het soort klacht past Hay diverse sjamanistische of Tibetaanse behandelingen toe. Kom en laat je meevoeren in de droom. Word één met de klank!

Klankmeditatiecentrum Native Sounds
Oude Kerkstraat 3 | 5861 BM Wanssum | 06-23432766 |
info@haytissen.nl | www.haytissen.nl
Deel dit artikel