acupunctuur

Klachten bij kanker verlichten door acupunctuur

27 september 2018
467
466
0

Kanker zet je leven op z'n kop en brengt zowel je lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er veel behandelingen om deze ziekte mee aan te pakken. Heb je weleens aan acupunctuur gedacht? Waarschijnlijk niet, maar acupunctuurbehandelingen kunnen je veel goeds brengen. Acupunctuur kan ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een prachtige, eeuwenoude, oosterse geneeswijze. Vanuit het systeem van de Traditionele Chinese Geneeskunde is de acupuncturist van oudsher getraind in het opsporen van het individuele aspect achter een gezondheidsklacht. Binnen deze traditie houdt dat in dat de mens een onlosmakelijk deel is van zijn omgeving. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Verstoring

‘Lichaam is geest’ zeggen traditioneel Chinese geneeskundigen. Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

Acupunctuur bij kanker

Acupunctuur kan zowel tijdens als na afloop van de reguliere kankerbehandelingen ingezet worden. Acupunctuur kan kanker niet genezen, maar is een veilige en bewezen effectieve therapie bij kankergerelateerde klachten zoals pijn, misselijkheid, polyneuropathie, braken, en een droge mond. Ook kan het overgangsklachten, angst, depressie, slapeloosheid en vermoeidheid helpen verminderen. Acupunctuur kan tijdens en na de kankerbehandeling ingezet worden, ook in een palliatief stadium.

Specialiseren

In Amsterdam kunnen cliënten terecht bij Hilde Hiemstra van Qi-Acupunctuur. Hilde is van oorsprong verpleegkundige en heeft, toen ze dat vak uitoefende, al vaak met kankerpatiënten te maken gekregen. Dat maakte altijd grote indruk. Nadat ze een opleiding tot acupuncturist had afgerond, besloot ze zich dan ook te specialiseren in het helpen van mensen die leven met kanker.

‘Zelfhelend’

Hilde: ‘Juist met acupunctuur zie ik mogelijkheden om mensen met kanker te helpen. Acupunctuur is een zachte en weldadige manier van behandelen die het zelfhelende aspect aanspreekt in de mens, zowel op lichaam als geest. Dit is in contrast met de vaak agressieve geneesmiddelen die helaas nodig zijn om de kankercellen in het lichaam te doden. Ik ben aangesloten bij multidisciplinair zorgcentrum voor kankerpatiënten Cancer Care Center omdat ik de samenwerking tussen verschillende disciplines als een essentieel onderdeel zie voor een goede behandeling van klachten van (voormalig) kankerpatiënten.’

Meer weten?

Bij Qi-acupunctuur ben je aan het juiste adres voor verschillende acupunctuurbehandelingen en pijnbehandelingen. Eigenaresse Hilde Hiemstra helpt je graag om verlichting te geven aan je klachten.

Qi-Acupunctuur
Vrolikstraat 191B | 1091 TW Amsterdam | 06-41216642 |
hilde@qi-acupunctuur.nl | www.qi-acupunctuur.nl
Deel dit artikel