Jezelf ontwikkelen met buitensport

27 juli 2018
488
488
0

Als je in een persoonlijke crisis terechtkomt, ken je je ware 'ik' niet meer. Als je erachter komt wie je bent en wat je wilt, heb je de sleutel naar je eigen doorbraak in handen. Om dit te ontdekken, ga je samen met Macventure Sports aan de slag middels training en coaching in de buitenlucht.

Veeleisende maatschappij

In de huidige maatschappij lopen veel mensen vast. Het aantal mensen met een burn-out neemt alleen maar toe. De oorzaak van al dit leed lijkt te liggen in een te hoge werkdruk, een veeleisende maatschappij of een ongelukkige relatie. Waarschijnlijk zoek je de oorzaken van het leed dat je overkomt vaak buiten jezelf. De oorzaak van het probleem, en dus ook de sleutel naar de oplossing, ligt echter ín jezelf.

Opgaan in het moment

Claudia Botter, mede-eigenaar van Macventure Sports: ‘Wij geloven dat de combinatie van bewegen in de natuur de beste setting is om veranderingen teweeg te brengen, te groeien en te ontwikkelen. We zien dat mensen helemaal opgaan in het moment en dat daardoor alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Met Macventure Sports gebruiken wij als trainers juist dié vrijheid en energie.’

Nieuwe inzichten

‘Een outdoor setting is dé plek om de confrontatie met jezelf aan te gaan en te komen tot nieuwe inzichten. Je dagelijkse masker wordt afgezet en je vindt de rust voor zelfreflectie. Bewegen in de natuur zorgt voor een buitengewoon gunstig effect op de fysieke en mentale gezondheid, en dus ook op ons functioneren of het functioneren van een team of een organisatie’, aldus Claudia.

Leren door te doen

Bij Macventure Sports zijn de kerningrediënten ontspanning, avontuur, verbinding en ontwikkeling. Ervaringsleren, leren door te doen, is daarbij een belangrijk uitgangspunt en vanzelfsprekend staat veiligheid bij alle activiteiten uiteraard voorop. Samen met het team kun je jouw ideale programma samenstellen, waarbij sport het middel is om je persoonlijke of bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Wat biedt Macventure Sports?

  • buitensport voor individuen, scholen, bedrijven, sportclubs en gemeenten
  • teambuildingactiviteiten
  • kinderfeestjes
  • longboardlessen
  • outdoor camps en educatie
  • training en coaching
  • actieve weekenden in de Ardennen

Persoonlijke groei

Claudia Botter, mede-eigenaar van Macventure Sports, vertelt hoe het bedrijf is ontstaan: ‘Toen ik 16 jaar was, besloot ik me op aanraden van een oom aan te melden bij de marine; in die tijd best uitzonderlijk voor een jong meisje. Uiteindelijk heb ik 9,5 jaar bij de marine gezeten, heb ik bijna alle continenten gezien en ben ik enorm gegroeid.

Veilige basis

Ik ontmoette mijn ex-partner, ook een marinier, en we kregen onze eerste dochter. Vervolgens verhuisden we naar Curacao en daar kregen we onze tweede dochter. Helaas kwam het een paar jaar later tot een scheiding en trok ik met mijn kinderen in het huis van mijn ouders. Ik moest een volledig nieuw leven opbouwen met de levenservaring die ik tot dan aan toe had opgedaan. Het was een zware tijd, waarin het mijn grootste prioriteit was om mijn kinderen een veilige basis te bieden.

Lange weg

Op een dag gingen we een weekend met onze buren naar de Ardennen. Daar ontmoette ik Mac, die in een caravan op de camping woonde. Hij zat midden in een revalidatietraject en kon amper lopen. We raakten in gesprek en hadden een enorme klik. Hij vertelde dat hij tijdens een buitensportactiviteit 14 meter naar beneden was gevallen en beide benen had verbrijzeld. De prognose was dat hij nooit meer zou kunnen lopen, maar omdat zijn botherstel zo goed ging, kon hij voorzichtig een stap zetten. Zijn verhaal raakte me diep in mijn hart en ik wist welke lange weg hij nog te gaan had.

Buitensport is magisch

Door de ontzettende wilskracht van Mac is hij tegenwoordig weer buitensportinstructeur én eigenaar van Macventure Sports. Binnen het bedrijf ben ik werkzaam als coach en inspirator. We bieden individuen, bedrijven en scholen training en coaching waarmee ze kunnen groeien. We zien iedere keer weer dat er iets bijzonders gebeurt bij buitensport: ze gaan volledig op in het moment en alles valt op zijn plek. Het is bijna magisch.

Coachingsreizen in de natuur

In de toekomst zouden we graag coachingsreizen voor individuen en bedrijven organiseren. In Schotland en Portugal en dan in de ongerepte natuur. We gaan mensen meenemen op hun eigen reis, zodat ze kunnen groeien en, met al hun levenservaring, verder kunnen komen.

Meer weten?

Macventure Sports biedt training en coaching in de buitenlucht. Doelen zijn veranderingen teweegbrengen, groeien en ontwikkelen. Daarnaast biedt Macventure Sports teambuildingsactiviteiten, kinderfeestjes en actieve weekenden in het buitenland.

Deel dit artikel