jeugdige uitstraling

‘Jeugdige uitstraling terug na facelift!’

19 maart 2019
521
521
0

Ik stoorde me er al jaren aan: mijn verslapte hals en uitgezakte kaaklijn. Als ik in de spiegel keek, had ik het idee dat ik er ouder uitzag dan ik mij voelde.

Kristina de Koning (60)

Jeugdige uitstraling

Dat ik mij stoorde aan mijn verouderde uitstraling, werd mede bepaald door het werk dat ik destijds deed. Ik werkte in de marketing, en wilde er daarom ook graag representatief uitzien. En omdat ik veel jonge collega’s om me heen had, werd ik nog eens extra geconfronteerd met mijn verslapte en verouderde huid. Er goed verzorgd uitzien was én is voor mij belangrijk. Na nog eens een tijdje wikken en wegen besloot ik een vrijblijvende intake te doen bij CosMed Klinieken om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een eventuele ingreep.

Facelift

In het intakegesprek besprak ik met plastisch chirurg Pascal Schellekens waar ik mij aan stoorde en wat mijn motivatie en verwachtingen omtrent een eventuele ingreep waren. Dr. Schellekens keek vervolgens onder meer naar de structuur en elasticiteit van mijn huid en kwam daarna met een advies. Ik bleek een perfecte kandidaat te zijn voor een ‘MACS-lift’. Bij een MACS-lift wordt er onder narcose een incisie bij de oorstreek gemaakt. De huid wordt losgemaakt van de onderlaag, waarna deze laag met meerdere hechtingen wordt aangespannen. Vervolgens wordt het huidoverschot verwijderd. Hierdoor worden de contouren van wangen, kaaklijn en hals hersteld. Een groot voordeel van deze facelift is dat het karakter van je gezicht hetzelfde blijft, je een jeugdige uitstraling terug krijgt en dat je er lang plezier van zult hebben: wel 10 tot 15 jaar.

Hangende wangen zijn verdwenen!

Na het gesprek kreeg ik uiteraard de tijd om goed na te denken. Maar eigenlijk hoefde ik dat niet: ik had zoveel vertrouwen in dokter Schellekens en CosMed Kliniek dat ik zeker was van mijn zaak. De afspraak voor de daadwerkelijke operatie was dus snel gemaakt. Doordat ik zo goed was voorgelicht, wist ik precies wat mij te wachten stond. Nerveus was ik op de dag van de ingreep daardoor niet. Maar toen ik op de operatietafel lag, voelde ik toch wel wat zenuwen. Gelukkig stelden de artsen en het operatieteam mij gerust, waardoor ik ontspannen onder narcose ging. En toen werd ik na een paar uur weer wakker…. Ondanks de zwellingen en de drains die nog in mijn huid zaten, kon ik het resultaat al goed zien: mijn onderkin en hangende wangen waren verdwenen!

‘Blij met mijn spiegelbeeld’

Na een hersteltijd van drie weken kon ik het resultaat in volle glorie bewonderen. Fantastisch! Het heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Van iedereen – familie, vriendinnen – krijg ik complimentjes dat ik er zo goed uitzie. En het mooie is dat het wél opvalt dat ik er uitgeruster uitzie en een jeugdige uitstraling heb, maar dat het niet lijkt alsof dit natuurlijke resultaat door middel van een facelift tot stand is gekomen. Ik ben weer blij met mijn spiegelbeeld, en ga weer met veel zelfvertrouwen en een grote glimlach door het leven!

‘Ik maak het verhaal nooit mooier dan het is’

‘Omdat ik zo tevreden was over het resultaat van de operatie, besloot ik, op verzoek van CosMed Kliniek, te gaan werken als ervaringsdeskundige. Hierbij geef ik cliënten die een facelift overwegen, informatie over hoe ik de ingreep heb ervaren. Aan de hand van een fotopresentatie leid ik ze door mijn herstelproces, zodat ze een duidelijk beeld krijgen over wat ze te wachten staat.’

Het vaste aanspreekpunt

‘Onder narcose gaan en vooral het herstelproces kunnen zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om cliënten hier goed op voor te bereiden. Ik maak het verhaal nooit mooier dan het is. Inmiddels werk ik tevens als Cliënt Adviseur bij CosMed Kliniek. Waar de plastisch chirurg zich tijdens het consult vooral toelegt op de medische aspecten van een ingreep, bespreek ik als Cliënt Adviseur alle praktische zaken, zowel in het voor- als natraject. Daarnaast ben ik voor hen het vaste aanspreekpunt.’

Ontmoet dr. Schellekens

Dr. P.P.A. Schellekens is afgestudeerd in Geneeskunde en rondde daarna de opleiding tot plastisch chirurg af. Hij heeft zeer veel ervaring in de ooglidchirurgie, en is daarnaast ook gespecialiseerd in de esthetische en reconstructieve chirurgie van de vrouwelijke borst. Zijn kennis en ruime ervaring zet hij in bij de CosMed Klinieken. Hier vind je cosmetische behandelingen op het hoogste kwaliteitsniveau, waarbij een persoonlijke en laagdrempelige benadering vooropstaat. Je kunt er terecht voor plastische chirurgie (borstcorrectie, gelaatsbehandelingen, lichaamscorrecties en huidbehandelingen), hand- en polschirurgie en gespecialiseerde huidzorg.

Meer weten?

De Cosmed Kliniek is de kliniek voor plastische chirurgie, huidtherapie en schoonheidsbehandelingen.

CosMed Klinieken
Biltseweg 14 | 3735 ME Bosch en Duin | 088-7652121 |
info@cosmedkliniek.nl | www.cosmedkliniek.nl

Van Eedenstraat 14 | 2012 EM Haarlem |
Rosendaalselaan 30 | 6891 DG Rozendaal |

Deel dit artikel