streefgewicht

Je streefgewicht bereiken én behouden

22 juni 2018
454
453
1

Je hebt borden pasta en koppen cappuccino laten staan en keihard getraind in de sportschool. Paprika's, komkommers en snoeptomaten waren je beste vrienden en je geliefde reep karamelzeezout kwam het huis niet meer in. Je harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen: je bent heel wat afgeslankt. Naast genieten van dit mooie resultaat is het ook nog zaak om dit vast te houden. (Die reep begint toch wel erg te lonken...) Maar ja: hoe doe je dat?

Bang voor de terugval

Hoera: inmiddels ben je op je streefgewicht. Toch vraag je jezelf af hoe je dit mooie resultaat kunt vasthouden. Je wilt het gewicht en alle bijhorende voordelen (je weer lekker in je lijf voelen, met zelfvertrouwen over de straat en het strand paraderen, weer in je oude, leuke kleren passen) natuurlijk vasthouden. Maar je bent bang dat je weer aankomt en weer in je oude patronen terugvalt.

Streefgewicht behouden

Het is waar: afvallen is lastig, maar op gewicht blijven is nóg lastiger. Hoe zorg je ervoor dat dit tóch lukt? Joyce van Staveren, eigenaresse van Leefstijl en meer, weet hier meer over! Joyce: ‘Belangrijk is dat je kritisch naar jezelf te kijken. Wat is je eigen aandeel? Het kan een hele zoektocht zijn naar wat het zo lastig maakt om je nieuwe gezonde leefstijl door te zetten.’

Hoe nu verder?

Als Onwards coach staat Joyce je bij in deze zoektocht. ‘Samen staan we stil bij wat er nou echt speelt en ontdekken jullie je mogelijke valkuilen en nieuwe strategieën. Hoe zit je in elkaar, welke keuzes maak je en waarom doe je de dingen die je doet? Doe je aan zelfsabotage of vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen in gezelschap? Al deze onderdelen zullen in de coaching aan bod komen.

Omslag in je denken

Ook zal er in de coaching naar jouw persoonlijke kernwaarden worden gekeken. Alleen dan kan er pas een omslag in je denken en doen plaatsmaken, zodat je betere keuzes kunt maken. Je krijgt dus persoonlijke coaching op maat!’

Begeleiding naar een gezond gewicht

‘Al iets meer dan 7 jaar heb ik nu mijn eigen praktijk voor leefstijlverandering: ‘Leefstijl en meer’. Om precies te zijn ben ik gewichtsconsulente, detoxcoach en powerwalktrainer. Door middel van het stappenplan van het Cambridge Weight Plan begeleid ik de mensen die bij me komen naar een gezond gewicht. Mijn grootste passie? Mensen inspireren en helpen naar een gezondere leefstijl en gezond gewicht!’

Persoonlijke ontdekkingstocht

‘Ik ben ook Onwards coach. Bij het Onwards coachingtraject maak je een persoonlijke ontdekkingstocht op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Het onderliggende doel is om gewichtsbeheersing te bereiken en het voorkomen van terugval. Het resultaat: weer (meer) vertrouwen in je eigen lijf en in je eigen kunnen!’ Ben je benieuwd wat Onwards voor jou kan betekenen? Dan vertelt Joyce je graag meer!

Valkuilen bij afvallen:

Herken jij deze afvalvalkuilen?

  • Je sluit een hele voedingsgroep uit, zoals helemaal geen suiker meer. Je gezonde leefstijl doorzetten wordt heel lastig als je nóóít meer een koekje mag
  • Je eet uit emotie. Ondanks dat je een doel voor ogen hebt, sta je jezelf veel chips toe als je stress hebt of chocolade als je je rot voelt. Ook denk je in ‘alles-of-niets’: dan maar de hele reep of zak chips opeten.
  • Je eet onbewust toch meer dan je denkt, bijvoorbeeld tijdens het autorijden of tv kijken. Tijdens het koken toch een plakje worst of kaas. Kleine verleidingen die opgeteld toch heel wat calorieën opleveren.
Meer weten?

Leefstijl en meer is een praktijk voor leefstijlverandering en gewichtsbeheersing. Al ruim 7 jaar begeleidt Joyce haar cliënten naar een gezond gewicht met het stappenplan van Cambridge Weight Plan. Daarnaast is het ook mogelijk om een Onwards coachingstraject bij haar te volgen.

Leefstijl en meer, praktijk voor leefstijlverandering en gewichtsbeheersing
Deel dit artikel