ergotherapie

Je dagelijkse dingen weer doen door ergotherapie

20 september 2018
464
463
2

Veel patiënten met kanker hebben problemen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Ze ervaren onder meer pijn, vermoeidheid en een verminderde mobiliteit. Ergotherapie kan voor deze patiënten én voor hun naasten veel betekenen, in elke fase van de ziekte.

Ergotherapie

Bij ergotherapie gaat het om een praktische aanpak van problemen als gevolg van de ziekte. Zo kan een ergotherapeut helpen als je problemen ervaart rond de persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken en het uitvoeren van hobby’s.

Adviezen

Als je nog onder behandeling van de oncoloog bent, kosten de dagelijkse activiteiten veel energie. De ergotherapeut kan je dan adviezen geven over je belasting en je belastbaarheid, zodat de situatie niet van kwaad tot erger wordt. Je gaat praktisch aan de slag met doelgerichte activiteiten die haalbaar zijn voor je.

Ondersteuning bij re-integratie

Als je weer aan het werk wil gaan, kan ergotherapie ondersteuning bieden. De ergotherapeut kan in overleg met jou en met je werkgever een plan opstellen voor de re-integratie en in de gaten houden dat je niet over je eigen grenzen heen gaat. Eventueel kan de ergotherapeut suggesties aandragen voor aanpassingen van je werkplek.

Ontzorgen

Ergotherapie kan verder zorgen voor comfort tijdens de laatste levensfase. Familie en mantelzorgers hebben dan meestal genoeg aan hun hoofd. De ergotherapeut kan dan als het ware ontzorgen als het gaat om het contact met instanties voor bijvoorbeeld hulpmiddelen. De ergotherapeut kan de ziekte weliswaar niet wegnemen, maar kan er wel voor zorgen dat de laatste levensfase met zoveel mogelijk comfort verloopt.

Meer weten?

Ergotherapie Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk (BAR) is de praktijk voor meer bewegingsvrijheid in je eigen lichaam. Zowel volwassenen kinderen bij Ergotherapie-bar terecht.

Ergotherapie-bar
Gebroken Meeldijk 123A | 2991 CG Barendrecht | 06-54117399 |
info@ergotherapie-bar.nl | www.ergotherapie-bar.nl
Deel dit artikel