kind

Is jouw lichaam klaar voor een kind?

1 juli 2019
260
260
0

Een kinderwens gaat gepaard met heel veel voorbereiding. Je bereidt je leven voor door geld opzij te zetten, je huis door een babykamer vrij te maken en je vervoer door een ruime auto aan te schaffen. Maar ook je lichaam heeft voorbereiding nodig. Gezond eten en genoeg rust nemen is al erg belangrijk. En uiteraard is stoppen met drinken van alcohol en roken onvermijdelijk. Maar er is meer dat je kunt doen om jezelf en je lichaam goed voor te bereiden op een kindje.

Jouw lichaam voor het kindje

Want waarschijnlijk weet je al dat wanneer je zwanger wordt, jouw lichaam de nodige bouwstoffen levert die het kindje nodig heeft voor de ontwikkeling. Dat komt doordat de baby dat zelf nog niet voldoende kan aanmaken. Een bijzonder belangrijke bouwstof is bijvoorbeeld Omega-3-DHA. Deze bouwstof zorgt voor een gezonde ontwikkeling van het brein en van de ogen. Maar ook voor jezelf is het binnenkrijgen van voldoende DHA prettig: het helpt je minder vergeetachtig te zijn. Zo heb je zo min mogelijk last van de welbekende ‘zwangerschapsdementie’.

Bouwstoffen om te ontwikkelen

En niet alleen tijdens de zwangerschap neemt het kind belangrijke bouwstoffen tot zich, ook daarna haalt de baby dat uit moedermelk. Dat is nodig omdat het kinderbrein in die eerste maanden heel erg veel groeit. Bovendien heb je zelf goede stoffen nodig om te herstellen, fysiek en mentaal. Een tekort aan DHA kan namelijk leiden tot vervelende gezondheidsklachten, zoals laaggradige ontsteking.

Niet herstelde ontstekingen

Maar weinigen weten wat een laaggradige ontsteking precies is, terwijl juist dit ten grondslag ligt aan bijzonder veelvoorkomende ziektes en klachten. Laaggradige ontstekingen zijn ontstekingen die niet helemaal zijn hersteld, maar die het lichaam niet meer ziet als acuut probleem. Daardoor probeert het lichaam de ontsteking niet langer op te lossen. Op den duur is dit zwaar voor het lichaam: want de ontsteking vraagt wel continu om actie van het immuunsysteem. Het gevolg? Een uitgeput systeem waardoor je je vermoeid voelt en gevoelig bent voor virussen.

Test hoe jij ervoor staat

De gevolgen van een laaggradige ontsteking kun je natuurlijk niet gebruiken voorafgaand, tijdens of vlak na je zwangerschap. Maar uit onderzoek blijkt dat juist vrouwen vaak te weinig Omega-3 binnenkrijgen. Niet alleen krijg jij daardoor op de lange duur klachten, maar wanneer je zwanger wordt start je baby met een tekort aan deze belangrijke bouwstof. Het is dus van belang om te ontdekken of jij last hebt van laaggradige ontsteking of een tekort. Meten is weten, en dat geldt ook hierbij. Bij Body-Pitstop is het mogelijk te testen hoe jouw lichaam ervoor staat op dit gebied.

Hoe werkt het?

Elvira Zwanikken is eigenaar van Body-Pitstop, een natuurgeneeskundepraktijk waar verschillende fysieke klachten kunnen worden onderzocht. De test waarbij het Omega-3-gehalte wordt onderzocht is een bloedtest. Er worden een paar druppels bloed afgenomen en vervolgens in het laboratorium geanalyseerd. Op basis hiervan kan worden vastgesteld of jij genoeg Omega binnenkrijgt. Elvira biedt bovendien advies op maat. Zo kan er rekening worden gehouden met jouw specifieke situatie, zoals zwangerschap. Na 4 maanden word je opnieuw getest, zodat het resultaat te vergelijken is.

Benieuwd?

Het afnemen van laaggradige ontsteking door betere inname van bouwstoffen heeft een groot effect. Je slaapt beter, kunt je beter concentreren, de huid wordt mooier en de bloedvaten verkeren in een betere conditie. Ben jij benieuwd hoe het ervoor staat in jouw lijf en of jouw lichaam klaar is voor een baby? Doe de test om te weten waar je staat en wat je met die resultaten kunt doen. Bij Body-Pitstop zijn supplementen verkrijgbaar die wetenschappelijk bewezen schoon zijn en werken. Een test is bovendien vergoed in de aanvullende verzekering.

Meer weten?

Bij Body-Pitstop ben je aan het juiste adres voor bio-resonantie en labonderzoeken. Eigenaresse Elvira Zwanikken helpt je om inzicht te krijgen in de connectie tussen je lichaam, gedachten en emoties.

Body-Pitstop
Zeverijnstraat 6 | Hilversum | 035-7602260 |
vitality@body-pitstop.com | www.body-pitstop.com
Deel dit artikel