bronopstelling

‘Dit inzicht heeft mijn leven veranderd!’

24 december 2017
471
471
0

Loop je vast in je relatie en weet je niet hoe dit komt en hoe je dit kunt oplossen? Voel jij je ongelukkig, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je overspannen? Heb je een burn-out? Help! Wat nu?

Verleden

De problemen die hier boven worden benoemt lijken op zichzelf staande feiten. Echter hebben ze één verband: de herinneringen uit ons verleden. Dit verleden heeft ons gemaakt tot wie we zijn.

(On)bewust brein

We hebben mooie dingen meegemaakt, maar ook minder mooie dingen, en die zijn opgeslagen in ons (on)bewuste brein. Deze gebeurtenissen uit het verleden zorgen ervoor hoe we nu in ons leven reageren.

Inzicht krijgen

Een bronnenopstelling kan een goed en snel hulpmiddel zijn om inzichten te verkrijgen en om weer meer energie te ervaren. Ook zal jij je rustiger, vrijer en gelukkiger voelen.

Hoe bronnenopstelling werkt

In een bronnenopstelling wordt er gewerkt op 4 borden: de bronnen die op dit moment belangrijk zijn in je leven, zoals werk, relatie, familie, angst, lichaam, vriendschappen enzovoort. Op ieder bord worden 3 figuren geplaatst die de 3 belangrijkste personen zijn die bij deze bron horen. Door op deze manier naar je leven te kijken, verandert je blik. Je kijkt vanuit vogelperspectief naar het lopende verhaal en zo krijg je overzicht. Je kijkt uit verschillende kanten naar hetzelfde verhaal. En zo ontrafelen zich meerdere wegen die naar Rome leiden.

Confronterend

Een voorbeeld hiervan uit de praktijk: een vrouw benoemt één van de bronnenborden: haar lichaam. De 3 figuren stellen ‘ziekte’, ‘energie’ en ‘verdriet’ voor. ‘Ziekte’ staat dicht tegen haar aan, samen met ‘verdriet’, terwijl ‘energie’ helemaal aan de andere kant van het bord komt te staan met zijn neusrichting van haar af. Ze kijkt goed naar dit bord en begint ineens te huilen. De tranen stromen over haar wangen.

Gebukt onder ziekte

Als haar gevraagd wordt, wat er gebeurt waardoor ze zo verdrietig wordt, zegt ze: ‘Dit ben ík niet. Ik ben normaliter die energieke vrouw, en nu zie ik dat ik me identificeer met de ziekte die ik heb. Ik ga gebukt onder het verdriet en de ziekte, waardoor mijn energie nog verder van me af komt te staan.’

Geluk, vrijheid & energie!

Ze pakt het figuurtje ‘energie’ en zet het op de plaats van ‘ziekte’ neer, waardoor deze verder van haar af komt te staan. En ook ‘verdriet’ zet ze weg. Ze zucht diep en wordt helemaal rustig. Een aantal weken later stuurt de vrouw een mail, waarin ze aangeeft dat dit inzicht haar leven heeft verandert. Ze accepteert nu dat ze ziek is, maar dat ze nog steeds zichzelf is. Hierdoor ervaart ze meer energie, vrijheid en geluk. En dat in een sessie van 2 uur.

Meer weten?

Bij Meike Meinhardt kun je terecht voor privé of familie opstellingen, personal yoga, massages en groeps- yoga. Meike is gediplomeerd yogadocente en opsteller en begeleidt jou graag naar een gelukkiger leven.

Meike Meinhardt
Wilhelminastraat 25 | 2011 VJ Haarlem | 06-50678842 |
meikemeinhardt@me.com | www.meikemeinhardt.nl
Deel dit artikel