infotheek oncologie

Infotheek Oncologie: al je vragen beantwoord!

31 augustus 2018
431
431
0

Stefan Franken (medisch manager / radiotherapeut-oncoloog): 'Je kent vast uitspraken als 'De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop' en 'Een leven met kanker is niet vanzelfsprekend.' Of 'kanker heb je niet alleen.' Patiënten en naasten weten dat deze uitspraken waar zijn. In Instituut Verbeeten willen wij hierin het verschil maken met onder andere een eigen informatiepunt: Infotheek Oncologie. Niet jij als patiënt, maar jij als mens staat op de eerste plaats.'

Antwoorden op al je vragen

Hanneke Knibbeler, medewerkster van Infotheek Oncologie: ‘Je behandelend arts informeert je over jouw ziekte, de onderzoeken en de behandelingen die mogelijk zijn. Infotheek Oncologie heeft aanvullende informatie over kanker en/of praktische tips. Wij helpen je graag als je vragen hebt die je bezighouden. Die vragen kunnen op heel verschillend vlak liggen, zoals ‘Hoe vertel ik mijn kinderen dat ik kanker heb?’, ‘Hoe kom ik in contact met lotgenoten?’, ‘Waar kan ik terecht voor een fysiotherapeut of psychosociaal therapeut?’ of ‘Wat zijn mogelijkheden voor revalidatie?”

Zo dichtbij mogelijk

De oncologische zorg voor patiënten is veelomvattend, en daarom werkt Instituut Verbeeten nauw samen met verwijzende ziekenhuizen en andere zorgprofessionals.
Met locaties in Tilburg, Breda en Den Bosch en spreekuren in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Bernhoven in Uden brengt Instituut Verbeeten de zorg letterlijk zo dicht mogelijk bij de patiënt. De radiotherapeut-oncologen van Instituut Verbeeten zijn al vanaf de diagnose betrokken bij je behandeling.

Een luisterend oor

‘Er is elke dag een medewerker aanwezig die ervaring heeft in de zorg voor kankerpatiënten. Heb je geen vraag? Ook dan ben je welkom voor een luisterend oor. Wij staan klaar voor iedereen; ook als je geen patiënt bij Instituut Verbeeten bent. Je staat niet alleen; wij zijn er voor je.’

Geen nummertje

‘De medewerkers, de omgeving, de informatie alles bij elkaar geven je het gevoel dat je speciaal bent, geen nummer, geen patiënt. Dit heb je zo nodig om door dit zware traject te komen. Top!’ – Petra, patiënt bij Instituut Verbeeten.

Meer weten?

Instituut Verbeeten is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het bieden van de best mogelijke zorg met zo min mogelijk belasting voor de patiënten is wat de medewerkers motiveert en drijft.

Instituut Verbeeten - Infotheek Oncologie
Brugstraat 10 | 5042 SB Tilburg | 013-5947580 |
infotheek@bvi.nl | www.verbeeten.nl
Deel dit artikel