ontspannen zwemmen

In balans in het water!

12 februari 2019
456
455
0

Heb je weleens gehoord van de Shaw Methode? Hier leer je om te zwemmen op een slimme, ontspannen manier. Je komt dan helemaal ontspannen het bad uit en het voelt alsof je een massage hebt gehad! Dat klinkt toch heerlijk? Deze relaxte methode is toe te passen wanneer je je zwemtechniek wilt verbeteren, aan het revalideren bent, aan het trainen bent voor een triatlon of wanneer je watervrees ervaart. Je zult het resultaat niet alleen in het bad, maar ook buiten het bad merken! Maar hoe werkt de Shaw Methode nou precies?

De Shaw Methode

De Shaw Methode is ontwikkeld voor zwemmers, van beginner tot geoefende. ‘Je leert een methode van zwemmen die op een heel goede manier is ontworpen’, aldus Esther Visser, eigenaresse en Shaw Methode lerares bij Swim in Balance. ‘Het uitgangspunt is dat je nek zo ontspannen mogelijk blijft. Belangrijke punten zijn een mooie uitlijning, een rustige ademhaling en ontspanning. Je leert hoe je je lichaam gebruikt zonder het te overbelasten.’ Vloeiende zwembewegingen op een ontspannen manier: dat put je zo min mogelijk uit en geeft je energie!

Ontspannen in het water

Er is van alles aan gedaan om jou te laten ontspannen. Het bad is lekker warm en maar 1,25 meter diep. Je zult ook geen schreeuwende badmeester horen vanaf de kant. Esther: ‘Onze docenten bevinden zich in het water, om de deelnemers zo goed mogelijk te trainen en begeleiden. Zo behaal je zo veel mogelijk resultaat met zo min mogelijk inspanning.’ Een werkende formule!

De Alexander Techniek

De Shaw Methode heeft niet alleen een gunstig effect op jouw lichaam in het zwembad, maar ook buiten het zwembad. Dit komt omdat de basis van de Shaw Methode is afgeleid van de Alexander Techniek. De Alexander Techniek is een praktische methode die ervoor zorgt dat je manier van bewegen verbetert. Deze techniek helpt bij het afleren van slechte gewoontes die schadelijk voor de gezondheid zijn. De Alexander Techniek is wereldwijd bekend en wordt ingezet door atleten, dansers, zangers en muzikanten.

Cursussen bij Swim In Balance

Je kunt voor verschillende cursussen terecht bij Swim In Balance in Amsterdam. De cursussen duren allemaal zes weken en je werkt in kleine groepjes van maximaal acht personen. Alle lessen zijn hier gebaseerd op de Shaw Methode. De lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Denk bij cursussen bijvoorbeeld aan ‘Learn How To Swim’. Hier leer je:

  • hoe je kunt drijven in het water
  • het drijven met je gezicht in het water te perfectioneren
  • omgaan met de verandering van lucht naar water
  • hoe je het beste op je rug en op je buik kunt zwemmen

Iets voor jou?

Esther: ‘Na zes lessen heb je alle informatie om zelf mooi te kunnen zwemmen op een manier die je lang kunt volhouden. Natuurlijk moet je zelf wel blijven oefenen om alles te automatiseren.’ Wil je graag meer leren over de Shaw Methode? De cursussen beginnen op 18 en 20 maart. Kijk voor meer informatie over de cursussen op de website.

Ga eens op zwemvakantie!

Ook leuk om te weten: bij Swim In Balance worden speciale zwemvakanties aangeboden! Werk op prachtige locaties zoals Kroatië aan je zwemtechniek en leer nieuwe zwemslagen door middel van de Shaw Methode. Denk hierbij aan zwemexcursies, snorkelen in de zee maar ook wandelen, fietsen of yoga. Kom helemaal tot ontspanning midden in de natuur!

Meer weten?

Bij Swim In Balance kun je terecht voor zwemcursussen, workshops en privélessen. De Shaw Methode vormt hierbij de basis. Denk bij cursussen aan de borstcrawl, rugcrawl, gestroomlijnder zwemmen of zwemmen met een beter lichaamsgebruik.

Swim In Balance
De Mirandalaan 9 | 1079 PA Amsterdam | 0858771505 |
info@swiminbalance.nl | www.swiminbalance.nl
Deel dit artikel