innerlijke rust

Ik weet nu wat innerlijke rust is

23 mei 2019
249
249
0

Het verhaal van Evelien (34). 'Eigenlijk ging alles me voor de wind op dat moment in mijn leven, een leuke baan, lieve vriend en een geweldige groep vrienden om me heen. Toch voelde ik me diep onrustig, al een tijdje. Aangezien ik leiding geef aan een grote afdeling dacht ik dat ik misschien wat overwerkt was. Ik keek dus reikhalzend uit naar de meivakantie, want ik zou met mijn vriend een weekje in een huisje in Spanje doorbrengen. Maar het werd helemaal niet zoals ik dacht dat het zou zijn.'

Iets moet veranderen

‘Die week in Spanje werd de onrust alleen maar erger. Ik kon niet meer in slaap vallen, kreeg hartkloppingen bij het naar bed gaan. ’s Ochtends stond ik afgepeigerd op, en toen ik op de een-na-laatste dag een paniekaanval kreeg, vond ik het niet meer gaan. Mijn vriend maakte zich zorgen en zei dat ik misschien maar moest stoppen met werken. Dat wilde ik niet! Ik houd van mijn werk, maar dat er iets moest veranderen was wel duidelijk.’

Noodrem

‘Na een lang gesprek met mijn vriend realiseerde ik mij dat mijn onrust en angsten meer waren dan alleen wat drukte op werk. Eigenlijk wist ik diep vanbinnen wel dat ik mijn jeugd nooit echt goed verwerkt had. Het plotselinge overlijden van mijn moeder en de mishandeling van mijn stiefmoeder was me nooit in de koude kleren gaan zitten, maar ik was altijd stug doorgegaan. Ik wilde koste wat kost mijn leven mooier maken dan dat het daarvoor was. Toch kun je niet blijven negeren wat er is gebeurd, ontdekte ik toen mijn lichaam abrupt aan de noodrem trok. Mijn vriend tipte me brainspotting. Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij kende iemand die het had gedaan.’

Innerlijke rust

‘Ik heb contact opgenomen met Hella zodra ik weer thuis was. Eerst heb ik een proefsessie gedaan, want ik wist natuurlijk niet precies wat me te wachten zou staan. Het verbaasde me dat we meteen tot de kern kwamen. Geen eindeloos gepraat over allerlei randzaken, maar meteen aanpakken. Dat sprak me enorm aan. Daarna heb ik nog twee sessies gehad. Het was best heftig om al die emoties weer te doorleven, maar ik merkte snel dat ik weer veel beter sliep en dat ik narigheid uit het verleden een plekje kon geven. Ik dacht altijd dat ik in balans was, maar nu voel ik echt hoe het is om innerlijke rust te hebben. Ik ben weer energiek, ik voel me vrolijker en kan weer genieten van al die mooie dingen die ik heb bereikt!’

Hersenen aan het werk

Hella Biemans is brainspottingtherapeut bij Happy Body 4U in Wijk bij Duurstede. ‘Brainspotting is heel geschikt voor iedereen die merkt dat bepaalde gebeurtenissen niet (goed) zijn verwerkt. Deze therapie helpt om trauma en blokkades te verwerken. De traumatische gebeurtenis die je hebt meegemaakt, is opgeslagen in je brein. Doordat de gebeurtenis opgeslagen is, kan dit leiden tot klachten. Tijdens brainspotting focus je je op een bepaald punt, waarbij je oogpositie correspondeert met de plek in je hersenen waar die nare ervaring opgeslagen ligt. Hierdoor komen er intense ervaringen op gang, met vaak fysieke reacties, maar daarna verdwijnen die ook weer. Het zelfgenezend vermogen van je brein wordt getriggerd, waardoor je brein weer ‘normaal’ kan functioneren en je van je trauma af raakt. Soms is één sessie al voldoende om je blijvend van je probleem af te brengen, in andere gevallen zijn er enkele sessies nodig. Het mooie van deze methode is dat je niet uitgebreid met de therapeut hoeft te praten over wat je meegemaakt hebt. Je hersenen doen het werk voor je.’

Meer weten?

Je kunt bij Happy Body 4U terecht voor brainspotting, figuurcorrectie, voedingscoaching, antirimpelbehandelingen en compressie therapie. Gezonde aandacht voor jezelf!

Happy Body 4U
Walplantsoen 14 | 3961 CA Wijk bij Duurstede | 06-10468987 |
hella@happybody4u.nl | www.happybody4u.nl
Deel dit artikel