‘Ik ben een stuk fitter én strakker’

1 november 2018
437
436
0

‘We gaan vanavond knallen!’ Dat zei de instructeur toen ik mijn eerste proefles Pink Boxing had. Ik wist het zo net nog niet. Op zijn zachtst gezegd was ik compleet uit shape. Zes jaar geleden had ik het fitheidsvirus eigenlijk best goed te pakken en ging ik minstens drie keer naar de sportschool. Ik voelde me fit én zag er ook zo uit.

Eva (32)

Geen puf om te sporten

Na de bevalling van mijn eerste kindje veranderde dat. Mijn lijf was logischerwijs niet meer als vóór de bevalling. En omdat ik mijn werk nu combineerde met het nieuwe én intensieve moederschap, had ik ook geen puf om weer te gaan sporten. Wandelingetjes in het park met de kinderwagen waren nu mijn work-out. Ook prima! Maar ik miste het stiekem wel om fitter te zijn. Drie jaar na de komst van de kleine hadden mijn man en ik het geluk om ook een tweede kindje op de wereld te mogen zetten.

Geen energie meer

Hoewel ik optimaal van mijn complete gezinnetje genoot, bleef er mij één ding dwarszitten. Ik was niet tevreden als ik in de spiegel keek: na twee zwangerschappen was er best wat bijgekomen. Ook mijn conditie was niet zoals het zijn moest. Na een trap op te hebben gelopen, was ik bekaf. Ik betrapte me er zelfs op dat, als we een gezinsuitje maakten, zoals naar de speeltuin, ik liever thuis op de bank bleef zitten. Achter mijn kinderen rennen en met hen spelen kostten me namelijk veel energie. En dat terwijl ik met mijn 32 jaar een jonge, frisse moeder zou kunnen zijn!

Boksen speciaal voor vrouwen

Van een collega kreeg ik de tip om Pink Boxing te proberen. Dit had haar geholpen in een periode dat zij fysiek en mentaal niet lekker in haar vel zat. Pink Boxing is boksen speciaal voor vrouwen. Niet alleen oefen je verschillende boksstoten, ook doe je allerlei krachtoefeningen voor je buik, benen en billen. Volgens mijn collega was de les een heerlijke manier om je frustratie van je af te sporten, en om tegelijkertijd te werken aan je lijf en conditie. Hoewel dit me wel wat leek, was ik toch een beetje huiverig. Mijn collega stelde me gerust. Omdat er niet op het lichaam wordt gestoot, maar alleen op elkaars bokshandschoenen, kom je echt niet met een blauw oog weer thuis!

Stoom afblazen

Tijdens mijn eerste gratis proefles kreeg ik een mooi setje roze bokshandschoenen. Hoewel ik van tevoren niet wist of ik ging knallen, kreeg ik al snel de smaak te pakken. Het boksen was een ideale manier om stoom af te blazen. En het circuit met spieroefeningen was even pittig, maar wél een goede manier om in shape te komen. Daarbij werd er rekening gehouden met de verschillende niveaus van alle deelnemers. Binnen de groep kan iedereen gewoon mee doen op het niveau van haar eigen ervaring, kracht en conditie. Je hoeft dus echt geen ervaren sporter te zijn. De instructeur was tijdens het sporten altijd in de buurt om tips en aanwijzingen te geven. Dit gebeurde op een positieve, constructieve manier, waardoor ik extra gemotiveerd raakte.

Enthousiaste boksvriendinnen

Ik hoefde na de proefles dus niet lang te twijfelen en besloot snel lid te worden. Inmiddels ga ik er twee keer per week naar Pink Boxing. Niet alleen heb ik er veel plezier in en heb ik er een paar enthousiaste boksvriendinnen bij. Ook ben ik een stuk fitter én strakker, en ren ik weer vrolijk achter mijn kindjes aan!’

Meer weten?

Pink Boxing is exclusief voor vrouwen en is de perfecte workout om in vorm te blijven, af te vallen en conditie te verbeteren. Pink Boxing is uitdagend, stoer, hip maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

Pink Boxing Groningen
Nieuwe Sint Jansstraat 11 | 9711 VG Groningen | 06-10718470 |
| www.pinkboxing.nl/groningen
Deel dit artikel