loslaten

Iets loslaten, eerst iets vastpakken

11 oktober 2018
535
535
1

In mijn praktijk ontmoet ik vaak mensen die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals een burn-out, een traumatische ervaring of het doormaken van een ernstige ziekte. Als coach mag ik hen faciliteren in hun proces om hiermee te leren omgaan en hen te laten inzien dat deze periode (vroeg of laat) voorbijgaat. Want hoe donker de nacht ook is, er kómt weer een morgen. Altijd.

Marieke Vreugdenhil

Hartcoherentieprogramma

Bij het herstel na een heftige periode is het hebben van de juiste mindset erg belangrijk. Het hartcoherentieprogramma waar ik van gebruikmaak, stelt hen in staat om zich steeds weer te stabiliseren. Stressvolle situaties brengen negatieve gedachten en emoties met zich mee. Met de juiste ademhaling en aandacht kun je jezelf weer in evenwicht brengen, zowel mentaal als fysiek. Het is een ondersteunend programma om weerbaarder te worden. Om diezelfde reden adviseer ik ook over het gebruik van voedingssupplementen. Als je je lichamelijk beter voelt, kun je het mentale deel ook beter aan. Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Perspectief

Daarnaast is het belangrijk om onder ogen te leren en durven zien wat er is gebeurd. De enige manier om dat te doen, is de situatie en/of gebeurtenis ‘in de ogen te kijken’ en er op een bepaalde manier doorheen te kijken naar het perspectief dat daarachter ligt. De morgen na de nacht. En dat kan best pittig zijn. Ik probeer hen dan ook het perspectief dat het écht weer beter zal gaan te laten inzien. Als je je angst of weerstand wegduwt, wordt deze namelijk alleen maar groter. In het omarmen en/of accepteren hiervan ontstaat transformatie. Om iets te kunnen loslaten, moet je het eerst vastpakken. Mijn begeleiding is gericht op bewustwording, acceptatie en het ‘behapbaar’ maken van dat wat zó groot voelt.

Coachingstraject

Een coachingstraject is altijd maatwerk. Ieder individu is immers anders. Ieder heeft een ander verhaal. Het is soms best een zoektocht naar de oorzaak van patronen, angst en/of weerstand. De bron hiervan is vaak goed inzichtelijk te krijgen vanuit het Systemisch Werk. Welke patronen zijn in het verleden ontstaan? Wat zijn de triggers en waar komen die uit voort? Bewustwording hiervan is al de helft van de oplossing, zeg ik altijd. Het is zo mooi om te zien hoe iemand weer sterker wordt, uit dat dal klimt en de zon weer ziet schijnen.

Meer weten?

Al ruim achttien jaar verbindt Marieke zich met haar werk met mensen en wat hen bindt en drijft. Ze biedt coaching, NLP, systemisch werk, trauma werk en energetisch werk. Ook kan je bij Marieke terecht voor relatietherapie. Als coach is Marieke aangesloten bij de NTI-NLP Gilde.

Iris Coaching & Training
Vinkenveld 26 | 7827 DP Emmen | 06-21104415 |
marieke@iris-coaching.nl | www.iris-coaching.nl
Deel dit artikel