huidproblemen

Huidproblemen? Zorg voor een goede behandeling!

30 januari 2019
584
584
0

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je huid is ontzettend belangrijk. Het is niet alleen het grootste orgaan van je lichaam, maar beschermt je ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zorgt voor warmteregulatie en de aanmaak van vitamine D om zomaar een paar voorbeelden te noemen. Door allerlei oorzaken kan je huid beschadigd raken en dat kan vervelende klachten geven. Denk maar eens aan brandwonden, acne of rosacea. Daar wil je het liefst zo snel mogelijk vanaf!

Vervelende klachten

Bij een ernstige beschadiging of ontsteking van de huid kun je verschillende klachten ervaren. Pijn, roodheid en warmte, maar ook jeuk wanneer de huid begint te herstellen. Neem bijvoorbeeld acne: dat is een ontsteking van de talgkliertjes in je huid. Talgkliertjes zitten vrijwel overal (behalve op je handpalmen en voetzolen) in je huid. Op je gezicht en rug zitten er erg veel en op die plekken komt acne dan ook het meest voor. Vaak gaan door hormonale veranderingen de talgklieren meer talg produceren. Door de aanwezigheid van dode huidcellen raken de kliertjes nog wel eens verstopt. Dat noemen we een mee-eter. Deze kan uiteindelijk uitgroeien tot een puist. Op de plek van die puist rekt de huid uit en barst. Daardoor ontstaan kleine wondjes. Je kunt er zelfs littekens aan overhouden. Ook al is acne een onschuldige aandoening, toch wordt het cosmetisch als zeer vervelend ervaren en daar kun je je behoorlijk onzeker over voelen.

Huidontsteking en overige -aandoeningen

Acne is slechts één voorbeeld van een huidontsteking. De huid kan ook geïnfecteerd raken nadat je een wond hebt opgelopen die gaat ontsteken. Ook van andere aandoeningen, zoals eczeem en netelroos, kan je huid flink te lijden hebben en daardoor haar taak minder goed uitvoeren.

Serum Blue Itis Treatment

Het liefst wil je weer een stralende en gezonde huid, maar hoe kun je dat het snelst bereiken? Chi Essential Cosmetics is onlangs met een prachtig product op de markt gekomen dat de beste ingrediënten bevat om huidontstekingen en –aandoeningen te bestrijden: het serum Blue Itis Treatment. Dit serum zorgt voor vermindering van de ontsteking, van jeuk en zorgt voor huidherstel. Overal waar hitte in de huid optreedt, is dit serum heerlijk verkoelend. Het is een must bij acute en chronische huidontstekingen vanwege de combinatie van bijzondere, vette plantoliën en essentiële oliën. Het heeft een anti-bacteriële werking en kalmeert en herstelt de huid.

Webshop

Het serum kun je trouwens gewoon via de webshop van IQ Balance bestellen. Dat geldt overigens voor nog veel meer producten. We hebben een groot assortiment waar we je mee kunnen bedienen: van cadeauartikelen, geuren, gezondheidsproducten en make-up tot voedingsmiddelen, huidverzorgingsartikelen en supplementen.

Gezondheidstip van specialist Rabea:

‘We zijn heel blij dat we het serum in ons assortiment hebben opgenomen. Het is een prachtig product, maar voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Wees daarom lief voor je huid. Vooral in de winter kan je huid door kou snel uitdrogen en schraal worden. Verzorg schrale huid bijvoorbeeld met Calendula Repair Balsem. Het is 100% biologisch en geschikt als eerste hulp bij zowel acute situaties als bij een langdurig geprikkelde huid. Ook dit product kan je gewoon via onze webshop bestellen.’

Meer weten?

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

IQ Balance
Oude Barneveldseweg 98 | 3862 PS Nijkerk | 06-25289066 |
info@iqbalance.net | www.iqbalance.net
Deel dit artikel