huid

Houd je huid in een goede conditie!

27 november 2019
438
437
0

De huid is voor de één een bron van ellende en onzekerheid, een ander hoeft er niet naar om te kijken en heeft vanzelf een gladde huid. Logisch, want we zijn allemaal verschillend, en ieders huid heeft iets anders nodig. Of je nu last hebt van onzuiverheden en andere problemen, of juist van nature een heel gemakkelijke huid hebt, het is altijd belangrijk goed voor de huid te zorgen. Op die manier blijft je huid in een goede conditie en is het langer mooi!

Type versus conditie

Er is een verschil tussen huidconditie en huidtype. Denk bij huidtypes aan een normale, vette, droge of gecombineerde huid. Het huidtype is aangeboren en kun je wel door de juiste verzorging eventueel verbeteren, maar niet veranderen. Iemand die een vette huid heeft kan door peelings en door poriën te verkleinen de mogelijke gevolgen ervan minimaliseren, maar de huid blijft van nature vettig. Anders is het met de huidconditie, wat wél van tijd tot tijd verandert.

Vochtarme huid

De huidconditie kan dus verschillen. Zo kan een vette huid tegelijk vochtarm zijn, terwijl een droge huid dat niet perse is. Dat klinkt misschien raar, maar waar je geboren wordt met een bepaald huidtype, is je huidconditie afhankelijk van de omstandigheden. Je huid is vochtarm op het moment dat de huid een tekort aan vocht heeft, wat bijvoorbeeld komt doordat je veel in ruimtes met een droge lucht bent. Daarom kun je hier juist in de herfst en winter veel mee te maken krijgen. Maar ook kan het zijn dat de huid vocht slecht vasthoudt of door cosmetica.

Onzuivere huid

Een andere huidconditie waarmee je te maken kunt krijgen, is de onzuivere huid. Die herken je aan puistjes, mee-eters en grove poriën. Deze huidconditie zie je veel bij tieners en pubers, maar ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Mogelijke oorzaken zijn onrustige hormonen, stress, verkeerde verzorgingsproducten of een ongezond voedingspatroon. Wanneer je hier last van hebt, is het nuttig je te laten adviseren over de juiste verzorging omdat de onzuivere huid sterk kan reageren op bepaalde producten.

Gevoelige huid

Ook kan je last hebben van een gevoelige huid. Hoewel vaak gedacht wordt dat je hiermee geboren wordt, spreken we hierbij ook van een huidconditie. Dat is omdat deze conditie voortkomt uit de aangetaste huidbarrière, doorgaans door externe factoren, zoals te agressieve huidverzorging, stress, bepaalde medicatie of allergieën. Aangezien de gevoelige huid een aangetaste huidbarrière heeft, is het zaak de huid goed te beschermen en te proberen deze barrière te herstellen.

Ouder wordende huid

Verder kunnen we de ouder wordende huid tot de mogelijke huidcondities rekenen, en is te herkennen aan een doffe tint, fijne lijntjes, verslapping en rimpels. De verouderende huid is iets wat door de jaren heen ontstaat, maar kan versnellen door te veel zonlicht, stress, slaapgebrek, roken en ongezonde voeding. Deze huidconditie kan misschien niet worden teruggedraaid, maar wél worden vertraagd en opgeknapt door intensieve verzorging en bescherming. Ook zijn er behandelingen mogelijk die de huid weer verstevigt en doet stralen.

Op conditie!

Net zoals we ons lichaam op conditie proberen te houden door regelmatig te sporten en gezond te eten, is het ook belangrijk om op je huidconditie te blijven letten voor een mooie huid. Welk huidtype je ook hebt, aan je huidconditie valt altijd te werken. Hoogste tijd dus om te ontdekken hoe het staat met de conditie van jouw huid en wat je eraan kunt doen deze op peil te brengen of te houden! Want als jij weet wat je huid nodig heeft, is de beste versie van jezelf binnen handbereik!

Meer weten?

Wil jij meer weten over huidtypes, -condities of -verzorging? Dan ben je bij Beauty Masters treatment store Eindhoven aan het juiste adres! Als je er naar binnen stapt, proef je meteen de gezellige en ontspannen sfeer. Wij kunnen je bij álles op het gebied van (natuurlijke) schoonheid helpen en adviseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van huidverbetering met de producten van Dermalogica, (Misencil) wimperextensions of een heerlijke spa-pedicure of manicure? Onze vriendelijke collega’s denken graag met je mee, en verzorgen je graag tot in de puntjes. Kom je ook eens langs? Er staat al een vers kopje koffie, thee of een glaasje prosecco met iets lekkers voor je klaar!

Meer weten?

Beauty Masters treatment store Eindhoven is een nagelstudio en schoonheidssalon. Je kunt er terecht voor manicure, pedicure, schoonheidsbehandelingen, make-up, wimperextensions, waxbehandelingen, massages en workshops. De producten die bij de behandelingen horen, zijn daar ook te koop, zoals Dermalogica, OPI, Pupa Milano, Janzen en Mark Inbane.

Beauty Masters treatment store
Klein Tongelrepad 9 | 5613 KL Eindhoven | 040-2693134 |
info@beautymasters.nl | www.beautymasters.nl
Deel dit artikel