Hou je GSM weg bij je bh!

31 oktober 2018
376
375
0

Je mobieltje doet van álles tegenwoordig. Je kunt ermee op internet, je kunt kijken of het gaat regenen, even snel je mail checken of een spelletje doen. En natuurlijk onderhoud je contact met je vrienden via social media op je telefoon: chatten via Facebook of foto's delen via Instagram. Nee, het is niet voor niets dat de telefoons van nu 'smartphones' heten. Maar ben jij wel 'smart' als jij je telefoon gebruikt?

Telefoon opbergen in bh

Slimme telefoons vragen om slimme opbergmethodes. Een veelgebruikte opbergmethode die vrouwen hanteren, en jij dus misschien ook wel, is de bh. Ideaal: je hoeft geen handtas mee te slepen, en je telefoon is altijd binnen handbereik. Zeker als je een jurkje draagt en je geen zakken hebt om je mobiel in te bewaren, en natuurlijk ook niet stom met een tasje wilt gaan dansen. Maar waar je vást niet bij stilstaat als jij je mobieltje samen met wat geld in je bh stopt, is dat je veiligheid in het geding is…

Dit moet je weten

Mobiele telefoons kunnen alleen werken op basis van straling. Eigenlijk zijn ze te vergelijken met radio’s die microgolven uitstralen. Ze hebben een elektromagnetisch veld, dat eigenlijk niet in contact zou moeten staan met je lichaam. Waarom? Het zachte vetweefsel van je borst absorbeert deze straling.

Borstkanker

Er zijn steeds meer gevallen bekend van jonge vrouwen met borstkanker op een ongewone plek: direct onder de huid, daar waar ze hun mobiele telefoon in hun bh droegen. In de families van deze vrouwen blijkt bovendien opvallend weinig (of zelfs geen) borstkanker voor te komen. Komen vrouwen die langere tijd hun mobiel in hun bh hebben gedragen voor een thermografie-opname, dan blijkt dat er een enorme asymmetrie is in hun borsten. En asymmetrie is altijd een voorstadium van schade.

Straling

Je ziet ze weleens bij warenhuizen: van die kleine tasjes of portemonneetjes waarin je je lipstick en wat geld kunt stoppen. Makkelijk voor tijdens het uitgaan, want je kunt ze gemakkelijke aan je beha of bikini clippen. En natuurlijk biedt dit tasje óók ruimte voor je telefoon. Goed idee toch? Het enige antwoord hierop is: nee! Houd de mobiele telefoon weg van je lichaam, met name van je borsten. Oók al zit er het stofje van het tasje omheen, de straling blijft schadelijk. Niet voor niets geven artsen ook het advies om voorzorgsmaatregelen te nemen. Het wordt vrouwen duidelijk afgeraden om een telefoon in hun bh te dragen, of een portemonnee voor in je decolleté. Mocht je dit toch willen doen, schakel dan Bluetooth uit.

Mannen moeten ook opletten!

Niet alleen vrouwen moeten alert zijn. Ook mannen ontwikkelen borstkanker wanneer ze hun mobiele telefoon regelmatig in hun borstzakje gebruiken.

Meer weten?

Bij Vitaliteitspraktijk Monique Wanders kun je terecht voor biotonlogie en thermografie. Beide methodes werken preventief bij de opsporing van ongewone plekken in je lichaam.

Vitaliteitspraktijk Monique Wanders
Reutsedijk 9 | 5264 PC Vught | 06-22503543 |
| www.moniquewanders.nl
Deel dit artikel