scheiding

Hoe overleef ik… een scheiding?

28 mei 2019
511
512
4

De beslissing om te scheiden is moeilijk, doet pijn en gaat meestal gepaard met heftige emoties. De periode rondom een scheiding wordt vaak als een emotionele achtbaan ervaren, ongeacht wie het besluit om te scheiden heeft genomen. Er komt een einde aan een levensfase, er wordt afscheid genomen van elkaar als partner en dat brengt een rouwproces met zich mee. Een scheiding is ook moeilijk omdat er veel onzekerheid bestaat over de toekomst: 'Hoe vaak zie ik mijn kinderen straks nog?', 'Waar zal ik straks wonen?', 'Heb ik genoeg geld om alle vaste lasten te kunnen betalen?'.

Scheiding

Het is belangrijk om op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan. Dat kan door middel van mediation. De mediator begeleidt de partners vanuit een onpartijdige positie. In het kader van mediation wordt passende aandacht besteed aan emotionele en relationele aspecten en het verbeteren van de communicatie. De mediator voorziet de partners van juridische informatie over hun scheiding en de gevolgen daarvan en begeleidt hen bij het maken van afspraken daarover. Ook is de mediator behulpzaam bij het vinden van oplossingen die in jullie situatie passen en zal de afspraken vastleggen in een overeenkomst en het traject bij de rechtbank afwikkelen.

Mediationtraject

Scheiden via mediation is meestal ook goedkoper dan een scheiding met twee advocaten. Scheidingsmediation valt steeds vaker onder de dekking van een rechtsbijstandsverzekering. Ook is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor het hele mediationtraject. Dat is fijn als je vooraf wilt weten hoeveel de scheiding gaat kosten en daardoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Advocaat en mediator

Paulette Vellekoop en Myrna van Wijk zijn advocaat en mediator en gespecialiseerd in het familierecht. Zij zijn beiden geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

‘Correct, helder en kundig’

Myrna van Wijk heeft mij al sinds december 2010 bijgestaan. Zeer goede advocaat. Snel reactie door haarzelf alsmede door haar ondersteuning. Correct, helder en kundig. Altijd goed advies. – Gaitrie

‘Flexibel, helder en betrokken’

Paulette heeft niet alleen veel juridische kennis, maar snapt ook als geen ander de menselijke kant van een zaak. Flexibel, helder en betrokken! – Rick

Meer weten?

Bij EBH Legal Advocaten & Mediators ben je aan het juiste adres voor een team van juridische specialisten. De advocaten en mediators van EBH Legal werken al lang samen en combineren kennis van de regio's Westland, Delft en Den Haag met juridisch maatwerk.

EBH Legal Delft
Phoenixstraat 49A | 2611 AL Delft | 015-2001000 |
| www.ebhlegal.nl

EBH Legal Westland | Jupiter 460 | 2675 LX Honselersdijk | 0174-351351

Deel dit artikel