afvallen

Hoe hypnotherapie helpt bij afvallen

25 september 2018
385
384
0

Van je overtollige (vakantie)kilootjes kwijt. Je wilt het heel graag, maar het lukt je gewoon niet. Leef je een hele dag op groente, sapjes en fruit, dan kan je ’s avonds die brownie of zak chips gewoon niet weerstaan. Zoek niet verder: hulp is onderweg!

Afvallen door hypnotherapie

Wanneer je last hebt van overgewicht en moeite hebt met het verliezen van kilo’s op de ‘normale’ manier (minder eten en meer bewegen), kan het afvallen door middel van hypnotherapie een stuk simpeler zijn. Hoe hypnose kan werken voor jouw afvalproces, hangt af van jouw eigen situatie. Misschien worden je gewichtsproblemen getriggerd door een onderliggend probleem. Je bent waarschijnlijk een emotie-eter. Door vervelende gebeurtenissen in je leven ben je gaan eten om je verdriet of je zorgen weg te eten.

Emotie-eten

Meestal ontstaat emotie-eter al op jonge leeftijd. Dit patroon zit dan vast in je onderbewuste, waardoor je hier niet weer van afkomt. Doordat je in de hypnose in een volledig ontspannen staat raakt, is je onderbewuste bereikbaar en kun je daar dit patroon wijzigen en je eventuele trauma’s oplossen. Ook wordt er gewerkt aan je mindset, zodat je weer gaat denken aan gezond eten. Je zult dan de vrijheid ervaren dat je eten niet langer koppelt aan je gevoelens en je emoties. Het afvallen volgt dan vanzelf omdat je je niet langer volstopt met snacks of snoep.

Maatwerk

Een virtuele maagring of maagband is voor het afvallen met hypnose een ondersteunende oplossing. Hoewel dat misschien een beetje eng klinkt, is zoiets een stuk minder eng (en minder risicovol én minder duur) dan het ondergaan van een zware maagoperatie. De virtuele maagring of maagband wordt geïnstalleerd tijdens de hypnosesessie. Na één sessie zul je al merken dat je eerder ‘vol’ zit, minder trek hebt in ongezonde verslavende snacks en tijdens de maaltijden minder kunt eten dan normaal.

Verander je mindset

Omdat er ook wordt gewerkt aan je mindset om weer te denken aan gezonder eten, kan de drang om die reep karamel-zeezout te kopen plaatsmaken voor de drang om voor een lekkere fruitsalade te gaan. Op die manier kom jij op je streefgewicht. Marjo van van Hummel van Mardett verduidelijkt: ‘Je hoort, ziet en voelt alles, en tijdens de behandeling communiceren we zelfs. Je onderbewuste is op dat moment zó actief, dat je daar de veranderingen kan laten plaatsvinden die jij voor ogen hebt. Al snel zul je merken dat er meer rust in je hoofd ontstaat. Ik ben er voor jou om je te begeleiden.’

Feit of fabel

Doet suiker de groei van kankertumoren sneller groeien? Op dit moment geven wetenschappelijke onderzoeken weinig betrouwbare aanwijzingen dat dit inderdaad zo is. Wel is duidelijk dat het gebruik van suiker leidt tot overgewicht. Dit vergroot het risico op de terugkeer van de tumor en verslechtert het verloop van de ziekte. Kortom: goede redenen om je gebruik van suiker, snoep en snacks tot een minimum te beperken.

Meer weten?

Bij hypnosepraktijk Mardett kun je terecht voor problemen als: angsten, afvallen, hooikoots, examenvrees, hoogtevrees, migraine of depressies.

Mardett
Zonnebloemveld 3 | 6641 TA Beuningen | 06-54297951 |
info@mardett.nl | www.mardett.nl

Spinding 13 | 5431 SN Cuijk

Deel dit artikel