rugpijn

Hoe BSR helpt bij rugpijn

19 februari 2019
651
650
1

'Ik kwam in aanraking met Body Stress Release (BSR) omdat mijn schouders stijf waren, maar al snel bleek dat mijn hele onderrug vastzat' vertelt Marieke over haar ervaring met BSR. 'Dat verbaasde me niets: ik had doorlopend rugpijn en had een paar keer acute spit gehad. Dit gebeurde altijd op lastige momenten zoals tijdens de vakantie of verhuizing. Mijn spieren zaten zó vast, dat ik elke keer wakker werd als ik me in bed omdraaide.'

BSR sessie

‘Tijdens de eerste BSR-sessies bij de praktijk van Renée kwamen een heleboel herinneringen naar boven van incidenten die met mijn rugpijn te maken hadden: van de trap vallen, op een gladde brug uitglijden, een ongelukje op de kermis. De BSR was soms best pittig, na al die jaren met strakgespannen spieren, maar dat was na de sessie altijd direct over. Dan voelde ik meteen dat ik soepeler liep, en meer rechtop – ik leek wel langer.’

‘Mijn rugpijn werd steeds beter’

‘In de loop van enkele maanden werd mijn rug steeds beter. Ik kan mijn kinderen nu optillen zonder zorgen om mijn rug. Ik slaap weer goed en droom ook weer helder, wat ik in jaren niet meegemaakt had. Een ander onverwacht effect was dat ik weer regelmatig ongesteld werd, terwijl daar eerder geen regelmaat in te ontdekken was. Inmiddels zit ik in de onderhoudsfase en kom ik maandelijks trouw bij Renée langs. De beurt is nu aan mijn dochter van 7: ik ben benieuwd wat BSR voor haar eczeem kan doen!’

Practitioner aan het woord

Body Stress Practitioner Renée Heetland: ‘Net als Marieke heb ik ook veel aan BSR gehad. Ik ben altijd een pechvogel geweest qua gezondheid. Vanaf mijn twintigste kreeg ik last van chronische rug- en nekklachten, waar ik met alle verschillende behandelmethodes niet vanaf kwam. In 2000 kreeg ik ook nog een burn-out met veel lichamelijke klachten. Toen ontdekte ik in 2005 BSR. Al na enkele BSR-behandelingen voelde ik mij wel wat beter. Echter, ik was nog niet volledig pijnvrij maar ja, wat er al 25 jaar zit, is niet zo ineens weg.’

Pijnvrij door het leven

‘De BSR-behandelingen voelden best goed, dus ik besloot daarmee door te gaan. Ik had de hoop al opgegeven om pijnvrij door het leven te gaan, maar tot mijn grote verbazing gebeurde dit wel! Een lichaam vrij van body stress is energiek en functioneert optimaal.Na 2 jaar was ik weer helemaal pijnvrij! Hierdoor heb ik het roer volledig omgegooid. Ik ben naar Zuid-Afrika gegaan om de Body Stress Release opleiding tot practitioner te volgen. De tijd gaat snel: ik werk nu al weer 10 jaar elke dag met veel plezier als BSR practitioner!’

Meer weten?

Bij Body Stress Release Praktijk Renée Heetland ben je aan het juiste adres voor pijnklachten. Spierspanningen in het hele lichaam kunnen door body stress release verdwijnen. Eigenaresse Renée Heetland helpt cliënten lekkerder in hun vel te zitten, zodat ze weer met plezier gaan sporten en werken.

Body Stress Release Praktijk Renée Heetland
Nieuwe Plantage 28 | 2611 XJ Delft | 06-20259176 |
info@bsr-heetland.nl | www.bsr-heetland.nl
Deel dit artikel