boksen

Hoe boksen je leven kan veranderen

12 december 2019
189
189
0

Misschien herken je het wel: je hebt het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen, maar je weet niet hoe. Je voelt je onzeker wanneer je stappen wilt maken en trekt je daarom terug. Of je voelt je vaak vermoeid en slap, waardoor je jezelf in de weg kunt zitten. Je zou je graag fit voelen, energiek, vol zelfvertrouwen. Gelukkig is er een manier om je doelen te bereiken, een manier waarbij je hoofd én je lichaam aan het werk worden gezet.

Lichaam en geest

Boksen is een manier zijn om óók mentaal lekkerder in je vel te zitten. Door intensief aan het werk te zijn met je lichaam, leef je meer in het hier en nu. Dat helpt met het verlagen van spanningen en het stressniveau in het lichaam. Doordat je voor deze vorm van training veel coördinatie nodig hebt, wordt er een grote bewustwording van het lichaam gecreëerd. Wanneer je bewust bent van je lichaam, kun je je lijf ook inzetten zoals jij dat wilt en nodig hebt.

Leer jezelf kennen

Bovendien zul je jezelf daardoor meer durven te laten zien aan je omgeving. Door het boksen leer je jezelf beter kennen; hoe je reageert op situaties, wat je valkuilen zijn, wat je sterke en minder sterke punten zijn en hoe je hier positief mee om kunt gaan. Bovendien is wordt je lichaam krachtiger, heb je een betere conditie en je heb je je lijf beter leren kennen. Dat alles kan je helpen zelfverzekerd nieuwe, onwennige situaties tegemoet te treden.

Grenzen herkennen en verleggen

Naast het opbouwen van zelfvertrouwen, leer je ook grenzen herkennen én waar wenselijk verleggen. Natuurlijk die van jezelf, maar mogelijk ook die van een trainingspartner. Wees dus niet bang dat boksen je omtovert in een straatvechter. Bij Pink Boxing zul je niet tégen anderen sparren, maar train je samen met elkaar. Daarbij is, naast normen en waarden, discipline een belangrijk onderdeel van een goede boksles. Zo merk je dat je sterker wordt en technieken beter gaat beheersen. Maar bovenal ook dat je veel plezier hebt, en dat is altijd het beste medicijn!

Meer dan een fit lijf alleen

Zoals gezegd train je bij Pink Boxing in groepsverband. Een bijzondere ervaring, omdat het sociale aspect je stimuleert én motiveert. Niet alleen de endorfine (gelukshormoon) die je aanmaakt door beweging maakt je vrolijk, ook het enthousiasme van de trainer en je mede-sporters werkt bijzonder aanstekelijk. De optelsom van sport, van Pink Boxing, is daarmee meer dan een fit lijf alleen. Met een gezonder lichaam, meer zelfvertrouwen, het leren kennen en het verleggen van grenzen kun je het simpel stellen. Boksen kan je leven veranderen.

Benieuwd geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar boksen? Bij Pink Boxing Groningen kun je onderdeel worden van een hechte club vrouwen die wekelijks trainen. De bokslessen worden altijd gecombineerd met verschillende sportoefeningen die goed zijn voor je spier- en conditieopbouw. De sfeer is gezellig, er wordt hard getraind en je kunt op ieder niveau instappen. Boek die gratis proefles dus vandaag nog en ervaar zelf wat het is om een Pink Boxing lady te zijn!

Meer weten?

Pink Boxing is speciaal voor vrouwen en is de perfecte work-out om in vorm te blijven, af te vallen en je conditie te verbeteren. Pink Boxing is uitdagend, stoer en hip, maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

Pink Boxing Groningen
Nieuwe Sint Jansstraat 11 | 9711 NT Groningen | 06-10718470 |
berends_martin@hotmail.com | www.pinkboxing.nl
Deel dit artikel