huid

Hoe bescherm je je huid het beste?

18 oktober 2018
607
608
1

Als aan jou gevraagd wordt om een paar belangrijke organen op te noemen, zul je waarschijnlijk in eerste instantie denken aan je hart, longen en lever. Misschien heb je het ook nog wel over je nieren of je schildklier, maar hoogstwaarschijnlijk zul je je grootste orgaan vergeten: je huid.

De functies van je huid

  • In eerste instantie maakt je huid je herkenbaar tot wie je bent, maar daarnaast heeft het natuurlijk nog veel meer functies:
  • Bescherming
  • Je zintuigen blijven werken
  • Een opslag voor energie
  • Aanmaak van vitamine D met zonlicht
  • Bescherming tegen schadelijke stoffen en bacteriën, schimmels en virussen
  • Je lichaam blijft op temperatuur: als je het koud hebt, knijpen de bloedvaatjes samen en wanneer je het warm hebt, ga je transpireren.

Je huid heeft dus heel wat functies, maar je moet er wel voor zorgen dat het al deze functies zo goed mogelijk kan blijven uitoefenen.

De juiste verzorging

Een goede verzorging is dan ook geen overbodige luxe. Aan de ene kant betekent dit dat je je huid zo goed mogelijk moet reinigen. Immers, hoe schoner de huid, des te beter het kan blijven functioneren. Aan de andere kant moet je voorzichtig zijn met de producten die je gebruikt om je huid te reinigen, te verzorgen en te verfraaien. Bij verkeerd gebruik of producten die niet geschikt zijn voor jouw huid, is de kans op irritaties of beschadigingen groot.

Voor het houdbare effect

In de Huidpraktijk Heerenveen ligt de focus op de kwaliteit van de huid. Door een goed reinigings- en beschermingsregime te gebruiken behoud je een jonge en frisse uitstraling. Om het verouderingsproces een beetje terug te draaien worden er regelmatig specifieke behandelingen voor huidverbetering en huidverjonging toegepast. Een peeling en/of laserbehandeling heeft vaak een lang en houdbaar resultaat.

Voor elke huid

‘Wij hebben de mogelijkheden én de kennis in huis om je huid optimaal te laten functioneren’, legt Trieneke Hengst-Oppenhuizen van Huidpraktijk Heerenveen uit. ‘Het is dan ook niet toevallig dat wij met producten werken, die aan de fysiologische eigenschappen van je huid beantwoorden. Deze producten kunnen positief inspelen op de eigenschappen van de probleemhuid, de ouder wordende en zelfs de babyhuid. Ze voorkomen terugval en worden door de meest gevoelige huid goed verdragen.’

Meer weten?

De Huidpraktijk Heerenveen van T.M.Hengst-Oppenhuizen is een praktijk voor de probleemhuid. Heel gericht en een op maat gemaakt advies voor uw probleem. Doel is om een optimaal resultaat verkrijgen en, wat belangrijk is, ook zolang mogelijk het effect doen behouden. Hiertoe beschikken we over modernste huidtherapeutische technieken. Vervolgens streven we ernaar dat u de mogelijkheid krijgt om zelf professioneel te worden t.a.v. uw eigen huidproblematiek.

Huidpraktijk Heerenveen
Munt 141A | 8446 AP Heerenveen | 0513-627598 |
| www.huidpraktijkheerenveen.nl
Deel dit artikel