rugpijn

Hij kan weer voetballen zonder rugpijn

25 juli 2019
334
334
4

Jan voetbalt al sinds hij een klein jochie van zes was. In de jeugdelftallen was hij erg fanatiek en maakte hij deel uit van de beste teams, maar inmiddels gaat het de veertiger niet meer om de prestatie, maar vooral om de gezelligheid. De mannen uit het veteranenteam zijn Jans beste kameraden geworden. Jan kijkt altijd uit naar de zaterdag, al kon hij de laatste maanden alleen nog maar deelnemen aan de ‘derde helft’.

Rugpijn

Het voetballen zelf lukte niet meer sinds hij zo’n last heeft van zijn rug. Hij had al diverse onderzoeken gehad, maar er was geen duidelijk aantoonbare oorzaak voor zijn pijnklachten. Bezoeken aan de fysiotherapeut brachten ook niet het gewenste resultaat. Blijkbaar moest hij hiermee leren leven.

Chronisch

Rugpijn is één van de meest voorkomende aandoeningen in onze westerse wereld. Soms is het acuut en ‘schiet het erin’, maar het kan ook, net als bij Jan, een chronische vorm aannemen. Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden en slaan behandelingen niet of nauwelijks aan. Ik zie in mijn praktijk regelmatig mensen die al ‘overal’ zijn geweest en hopen dat ik wat voor hen kan betekenen.

Stand van de wervels

Na een uitgebreide intake begin ik altijd met een onderzoek van de wervelkolom. Vaak is een verkeerde stand van de wervels of een hernia, een uitstulping van de tussenwervelschijf, de boosdoener. Ook kan het ischias zijn, waarbij het heiligbeen de zenuw blokkeert, die mede veroorzaakt kan worden door je nieren, blaas en hormonen. Bij Jan was er duidelijk sprake van een verkeerde stand van de wervels die in verband stond met de functie van zijn blaas.

Maximale ontspanning

Tijdens de behandeling heb ik zijn lichaam en de spieren rond de wervelkolom in maximale ontspanning gebracht. Jan kon dat duidelijk vernemen. Doordat hij zich bewust werd van die diepe ontspanning, kon ik hem leren om de opgebouwde stress los te laten. Ik heb speciaal voor hem een samenstelling gemaakt van homeopathische druppels die hij thuis kan gebruiken, zodat het positieve effect van de behandeling behouden blijft.

Weer pijnvrij

Jan is hier in totaal drie keer geweest. Door die optimale ontspanning en zijn energiehuishouding weer in balans te brengen en een lichte correctie om de pijnlijke blokkade op te heffen, is Jan helemaal van zijn pijn af. Hij heeft zelfs al weer een paar keer gevoetbald! Een hele wedstrijd houdt hij nog niet vol, zijn conditie moet hij weer rustig opbouwen, maar het begin is er. Ook ’s nachts hoeft hij er niet meer regelmatig uit om te plassen. Hij is ontzettend blij dat hij weer met zijn maten kan meedoen!

Vier tips bij rugpijn

  • Liggen en lopen doen het minste pijn en geven de minste belasting.
  • Beperk ook bij het gebruik van pijnstillers je inspanningen met de rug.
  • Probeer zelf uit of warmte of kou op de rug pijn verlicht en goed voelt. Als na 1 tot 3 minuten warmte de pijn vermindert, kun je hiermee doorgaan, maar als de klachten verergeren, stap dan gelijk over op kou. Je hebt dan een ontsteking.
  • Neem na de warmte- of koubehandeling rust en ga plat op je rug liggen.
Meer weten?

De praktijk Heilpraktiker Chirotherapie Eising staat voor een resultaat gerichte aanpak van lichamelijke klachten. Belangrijk hierbij zijn: `een persoonlijke benadering` en `in alle rust behandelen'. Wemeltje is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ.

Heilpraktiker Chirotherapie Eising
Beukenlaan 30 | 9615 AV Kolham | 0598-390322 |
info@wemeltje.nl | www.wemeltje.nl
Deel dit artikel