migraine

Het leed dat migraine heet

17 december 2018
449
448
3

Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid. Zomaar een aantal klachten die jou bekend voorkomen, wanneer je last hebt van migraine. Een zinloze kwelling die je dagelijkse bezigheden behoorlijk verstoren. Moet je hiermee leren leven of is er iets aan te doen?

Migraine

Migraine is niet zomaar een ‘hoofdpijntje’, iemand die last heeft van migraine voelt een uit het niets opkomende hevige pijn. Deze kloppende pijn zit vaak aan één kant van het hoofd en kan een gevoel van misselijkheid met zich meebrengen. Veel mensen die naar de huisarts gaan met hun klachten komen terneergeslagen terug. Er worden bijvoorbeeld pijnstillers voorgeschreven, maar medicatie is niet de enige mogelijkheid om migraine te verminderen. Heb je wel eens gedacht aan een botoxbehandeling?

Botoxbehandeling

‘Veel mensen weten niet dat botox kan helpen tegen migraine’, zegt huidtherapeut Sharmila Toekoen. ‘Er bestaat nog veel onduidelijkheid over deze behandeling. Helaas is botox niet hét geneesmiddel tegen migraine, maar vermindert de behandeling de intensiteit van de pijn en het aantal aanvallen. Als eerste is het noodzaak om de klachten te lokaliseren. Op welke plekken ontstaat de hoofdpijn? De botoxinjecties kunnen in je voorhoofd, nek, achterhoofd of in de slapen van je hoofd toediend worden. Meestal wordt de behandeling toegepast op zowel de plek van de migraineklachten als de tegengestelde kant. De stof verslapt je spieren en verlicht de spanning in je hoofd, nek en schouders.’

Effectief resultaat

‘Veel mensen denken dat een behandeling met botox pijnlijk is, maar dat is niet zo. De migrainebehandeling met botox duurt ongeveer tien minuten en kan na een paar dagen al een migraineaanval voorkomen. Het effect van de behandeling werkt door tot ongeveer een half jaar; daarna is het verstandig om voor een herhaling te gaan.’

Weetjes

Een aantal weetjes over botox:

  • Het gebruik van botox is volkom veilig, mits de behandeling door een ervaren huidtherapeut wordt uitgevoerd. Bij Huidtherapie Cosmedi4U zit je goed!
  • Botox is een toxische stof, maar is niet giftig voor het lichaam.
  • Een botoxbehandeling duurt slechts 20 minuten en is niet pijnlijk.

Vergoeding

Een botoxbehandeling tegen migraine wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar, wanneer je een verwijzing van de huisarts hebt. Wil jij zeker weten dat je behandeling wordt vergoed? Vraag het dan even na bij je zorgverzekeraar.

Meer weten?

Cosmedi4U is een huidtherapeutisch praktijk waar klantgerichtheid en goede zorg hoog in het vaandel staan. Je kunt er terecht voor peeling, dermapen, cyrotherapie, diodelaser en oedeemtherapie.

Huidtherapie Cosmedi4U
Deel dit artikel