ondernemers

‘Het is zo mooi om ondernemers met elkaar te verbinden’

11 december 2018
198
198
0

Eigenaar van een eigen praktijk voor ouders en kinders met leer- gedragsproblematiek, voorzitter van de Flow Coöperatie en gedreven lid van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers Nederland. Claudia Benmesahel-Kruidbos is het allemaal. 'Het is maar goed dat ik goed kan plannen', zegt Claudia. 'Zo krijg ik elke dag weer enorm veel energie van mijn werk!'

Claudia Benmesahel-Kruidbos, voorzitter van FLOW Coöperatie

Plafond aan mogelijkheden

‘Tijdens mijn eerste stage, heel wat jaren geleden, was ik enorm geschokt door de uitspraak van een van mijn collega ondernemers. Ze vertelde me namelijk dat er een patiënt was die ‘niks’ kon. Ik begreep het niet: iedereen kan toch iets? Er is geen plafond aan mogelijkheden wat je kunt leren. Er is alleen een plafond aan mogelijkheden die de omgeving je oplegt. Deze situatie is mij altijd bijgebleven en legde het fundament voor mijn visie en werk.’

Samenwerking

‘In 2016 heb ik de FLOW Coöperatie opgericht met het idee dat ondernemers veel meer zouden moeten samenwerken. Waarom werken we allemaal op ons eigen eilandje? Kennis delen is enorm belangrijk! Ik zie het als mijn missie om professionals in de zorg met elkaar te verbinden, wel altijd ten behoeve van de cliënt. Vanuit die gedachte ben ik dan ook lid geworden van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers Nederland. Het is enorm fijn om samen te werken met andere zelfstandig ondernemers. Je hoeft het namelijk niet allemaal alleen te doen. Wanneer ik tegen een bepaald probleem aanloop, vraag ik hulp van mijn medeondernemers. Dit is enorm inspirerend en krachtig. Samen kom je immers verder. Dat is dé kracht van vrouwelijke ondernemers.’

Vrouwen aan de top

‘Ik leg expres de nadruk op ‘vrouwelijke’ ondernemers, omdat ik geloof dat wij vrouwen nog niet genoeg inbreng hebben. Wist je dat het aantal vrouwen in topposities maar 1,4% procent is gestegen het afgelopen jaar? Dat terwijl er zóveel vrouwelijke ondernemers zijn in Nederland. Ik wil vrouwelijke ondernemers op de kaart zetten in Nederland, zodat we samen dingen kunnen bereiken. Dagelijks combineer ik de werkzaamheden voor de coöperatie met de werkzaamheden voor mijn eigen Praktijk De Interactie, waar ik ouders en kinderen help met gedrag- en leerproblematiek. Daarnaast ben ik ook voorzitter van een speel-o-theek in Zeewolde.’

Ontspanning

‘Het is enorm belangrijk om de juiste combinatie tussen werk en ontspanning te vinden. Zelf houd ik enorm van zwemmen. In het zwembad kan ik mijn verstand op nul zetten en even genieten. Wat ik ook heerlijk vind, is het lezen van informatieve boeken en het vergroten van mijn kennis. Boeken over het brein, interactie, ontwikkelingen en samenwerkingen zijn ruimschoots aanwezig in mijn boekenkast. Ik heb zelfs al een aantal boeken klaarliggen voor de vakantie. Dan duik ik in mijn eigen cocon en ga ik heerlijk lezen!’

Meer weten?

Bij de Flow Coöperatie zijn zelfstandige ondernemers gaan samenwerken opdat ze daardoor een veilige plek kunnen bieden voor persoonlijke ontwikkeling en welzijn die voor iedereen toegankelijk is. Ze bieden daar deskundig advies, begeleiding, bemiddeling en ondersteuning aan zelfstandig ondernemers.

Flow Coöperatie
Gildenveld 30D | 3893 DH Zeewolde | 088-0600321 |
info@flowcooperatie.nl | www.flowcooperatie.nl
Deel dit artikel