kamperen

Heerlijk kamperen in het voorjaar

21 maart 2018
440
444
0

De eerste zonnestralen breken door en de echte kampeer-avonturiers staan alweer te popelen om op pad te gaan. Het kampeerseizoen gaat 1 april van start. Tijd om je wandelschoenen aan te trekken en je tent van zolder te halen!

Lente

In de lente is de natuur op zijn mooist! Het voorjaar brengt alles in beweging en bloei. Wauw! Wanneer je kampeert in de lente ben je (één van de) eersten die kan genieten van de voorzichtige zonnestralen en prachtige bloemenvelden. De temperaturen zijn heerlijk om er lekker op uit te trekken met de benenwagen of de fiets.

Kamperen

Kamperen kun je leren.. Natuurlijk heb je last van beestjes, het opzetten van een tent en moet je altijd een stukje lopen naar het toilet. Maar daar tegenover staat vrijheid. Veel vrijheid! Dé vier voordelen van kamperen:

  • Kamperen is betaalbaar
  • Kinderen hebben de tijd van hun leven
  • Je hebt meer vrijheid en avontuur
  • Kamperen is de ultieme manier om stress tegen te gaan

Blijf warm

In de lente kunnen de temperaturen, vooral in de nacht, behoorlijk tegenvallen. Dit zijn tips om warm te blijven tijdens het kamperen:

  • Stap warm in bed: drink voor het slapen gaan een lekkere kop thee, soep of chocolademelk.
  • Slaap bij lagere temperaturen nooit op een luchtbed, deze onttrekt veel warmte uit het lichaam, maar gebruik een isoleren slaapmat.
  • Warme voeten: wanneer je voeten koud zijn, is de rest van je lijf verloren. Investeer in een paar warme wollen- of fleecesokken, speciaal om mee te slapen.
  • Laagjes: draag als onderste laag thermische onderkleding. Je tweede laag moet bestaan uit een bodywarmer, jack of trui. Ideaal is fleece, dit heeft een lag gewicht. De bovenste laag moet beschermend zijn tegen wind en neerslag.

Wildkamperen

Échte globetrotters kamperen in de middle of nowhere. Helemaal alleen op pad in de vrije natuur. Helaas mag je in Nederland niet zomaar overal je tentje neerzetten. Alleen op aangewezen plekken. Wil je echt de vrije natuur ervaren? Scandinavië is het walhalla voor alle wildkampeerders! Daar mag je je tentje op alle plaatsen neerzetten. Zie jij jezelf al zitten daar hoog in de bergen of in de nationale parken met uitzicht op de fjorden?

Op avontuur!

Ga jij dit voorjaar of deze zomer voor een onvergetelijk kampeeravontuur? Bij Petra Kampeer & Ski heb je binnen no-time je kampeeruitrusting bij elkaar gevonden. Je kunt er terecht voor een breed scala aan kampeerartikelen. Je vindt er de juiste kleding, vele merken wandelschoenen en alles voor in en om je kampeerplek.

Meer weten?

Petstra Kampeer en Ski is vanaf 2014 gevestigd in het pand van Eurotrek campers. Bij Petstra Kampeer en Ski ben je aan het juiste adres voor al je kampeerartikelen, outdoor spullen en wintersportartikelen.

Petstra Kampeer & Ski
Deel dit artikel