hooggevoeligheid

Harde geluiden en fel licht? Hooggevoeligheid!

31 oktober 2018
614
613
0

Je vriendin stelt voor om een drankje te doen in de kroeg en daarna ergens te dansen. Het lijkt je hartstikke leuk om bij te kletsen, maar bij de gedachte aan die harde muziek uit de boxen en de felle discolampen krijg jij het benauwd. Leven met hooggevoeligheid: niet altijd een pretje!

Hooggevoeligheid

Hooggevoelige mensen zijn bovengemiddeld gevoelig voor indrukken en externe prikkels, zoals harde geluiden, fel licht, massadrukte en het feilloos aanvoelen van spanningen bij anderen. Maar ook symptomen als het leeglopen van energie in een winkel, theater, bioscoop of zelfs tijdens yogalessen horen bij hooggevoeligheid. Ze zijn door alle prikkels onbewust en automatisch met van alles en nog wat om hen heen bezig, behalve met zichzelf.

HSP

De term ‘hooggevoeligheid’ geeft aan dat iemands zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen) altijd op scherp staan. Dat heeft de consequentie dat iemand meer dan gemiddeld gevoelig is voor prikkels uit de omgeving. Voor een hooggevoelig persoon is het erg vermoeiend om dagelijks alle binnenstromende prikkels te verwerken. Dit wordt veroorzaakt doordat de informatie die je binnenkrijgt anders wordt gefilterd dan bij een niet-HSP’er. Soms kan dit zelfs leiden tot een burn-out of psychische problemen.

Prikkels

‘Als HSP’er (hoogsensitief persoon) kun je extreem gevoelig zijn voor prikkels uit jouw omgeving’, vertelt holistisch sensi-specialist Xandra Stokkel. Jouw zintuigen staan altijd op scherp. Het moeten verwerken van al deze prikkels gedurende een dag kan erg vermoeiend zijn. En daarbij: in deze tijd waarin jij steeds alle ballen in de lucht moet houden, moet je ook veel meer prikkels verwerken dan een ander!

Klachten

‘Wanneer hooggevoeligheid een te grote rol in je leven krijgt, dan kun je hieraan onderdoor gaan. Je raakt oververmoeid, slaapt slecht, hebt nergens geen zin meer in. Kortom: de vreugde in je leven ontbreekt. Het is daarom zó belangrijk dat je hierin een balans vindt. Sensi-therapie kan ervoor zorgen dat je je steeds krachtiger gaat voelen en beter leert te luisteren naar de signalen van je lichaam, en wat jouw triggers van hooggevoeligheid zijn.’

Balans

‘Sensi-therapie heeft als doel om balans terug te brengen op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Het is dan ook een uitermate zachte en geschikte techniek die hulp biedt bij hooggevoeligheid. Sensi-therapie is geen vervanging van een bezoek aan de huisarts, maar een waardevolle toevoeging aan de reguliere zorg. Sensi-therapie is kortdurend: meestal is er al na 1 behandeling een verbetering van de klachten merkbaar, en na 2 of 3 behandelingen een sterke positieve verandering.’

Behandeltechnieken

De behandeltechnieken die onder andere mogelijk zijn:

  • Drukpuntmassage
  • EFT
  • Holistic Pulsing
  • Voeding en allergiemeting
  • Edelstenentherapie
  • Bloesem en edelsteenremedies
  • Orthomoleculaire therapie
  • Burn-outprotocol
  • Voetreflex

Voor jou

‘Ben jij hooggevoelig en zoek je balans in je leven? Ik kan je helpen! Mijn praktijk is er voor iedereen die rondloopt met psychische of lichamelijke klachten. Voor jong en oud. Samen gaan we op zoek naar een oplossing, zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.’

Meer weten?

Bij Holistische Praktijk Magnolia kun je terecht voor onbegrepen psychische of lichamelijke klachten. Eigenaresse Xandra helpt je graag je levensvreugde terug te vinden.

Holistische Praktijk Magnolia
Deel dit artikel