Halotherapie voor jou en je vriendinnen

2 augustus 2019
295
294
0

Houden jij en je vriendinnen ook zo van een heerlijke wellnessdag op zijn tijd? Probeer de volgende keer eens iets anders en breng een bezoek aan de zoutgrot. Daar ontdek je de positieve gevolgen van halotherapie. Niet alleen kan een sessie in een zoutgrot wonderen doen voor je huid, het verbetert je algehele gezondheid én in Zoutgrot Zeeland kun je met zes mensen tegelijk naar binnen. Wel zo gezellig!

Zouttherapie

Halotherapie is de benaming voor zouttherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de helende kracht van zout. Uit onderzoek is gebleken dat er in zoutmijnen een microklimaat heerst dat heilzaam is voor de gezondheid. Door veel te experimenteren werd het tegen het einde van de vorige eeuw ook mogelijk om eenzelfde microklimaat te creëren bóven de grond. Er wordt met een halogenerator fijn, droog medicinaal zout verspreid in de zoutkamer. Met name mensen met long- en huidaandoeningen blijken na regelmatig bezoek aan zo’n kamer minder last te ervaren van hun symptomen.

Goed om te weten

Halotherapie is géén vervanging van medicatie, maar kan wel bijdragen aan het verminderen van medicatie. Ook verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk bij bepaalde klachten. Halotherapie reinigt de longen bijvoorbeeld van bijwerkingen van roken en luchtvervuiling.

Resultaten

Halotherapie heeft goede resultaten bij:
– Luchtwegklachten als astma, bronchitis, COPD, hooikoorts, chronische keel-, neus- en oorklachten
– Huidaandoeningen als acne, psoriasis, dermatitis en eczeem
– stress en burn-out
– hoofdpijn
– vermoeidheid
– depressie

Preventieve werking

Halotherapie en een bezoek aan Zoutgrot Zeeland kunnen ook preventief veel effect hebben. Het effect van zout is een 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelwijze. Daardoor kunnen veel mensen voordeel hebben van de voordelen van halotherapie. Ook is Zoutgrot Zeeland een heerlijke manier om te ontspannen. Je kunt de grot met zes mensen tegelijk betreden, dus er is ruimte voor jou én je vriendinnen om heerlijk te relaxen op de comfortabele relaxstoelen. Ook kun je lekker met je blote voeten in het zout zitten.

Informeer naar de mogelijkheden

Op de achtergrond wordt zachte muziek gedraaid en de temperatuur is ergens comfortabel rond de 20 graden ingesteld. De koukleum in je vriendinnengroep kan echter gerust mee, want voor haar is er een heerlijk zacht dekentje beschikbaar. Als voor jullie de middag pas compleet is met een hapje en een drankje, kan dat ook geregeld worden. Informeer hiervoor bij Zoutgrot Zeeland naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Bij Zoutgrot Zeeland ben je aan het juiste adres voor zouttherapie/halotherapie. De praktijk is toegankelijk voor volwassen, kinderen en sporters.

Zoutgrot Zeeland
Lewestraat 65 | 4481 BC Kloetinge | 06-42222306 |
info@zoutgrotzeeland.nl | www.zoutgrotzeeland.nl
Deel dit artikel